Clicky

 
Transport Online - Voor eerst in een week stijging coronapatiënten in ziekenhuizen

Voor eerst in een week stijging coronapatiënten in ziekenhuizen

Voor eerst in een week stijging coronapatiënten in ziekenhuizen
20-12-2021 16:51 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 2411 coronapatiënten. Dat zijn er 88 meer dan een etmaal geleden. Het is voor het eerst in een week dat de bezetting van Covidpatiënten in de ziekenhuizen stijgt, zo valt de lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS).

De stijging komt door een toename van het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen. Daar liggen momenteel 1815 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn 101 patiënten meer dan een etmaal geleden. Er werden 149 nieuwe coronapatiënten opgenomen, maar doordat er ook mensen overleden of werden ontslagen nam de totale bezetting minder snel toe.

Het aantal opgenomen coronapatiënten op de intensive cares is afgelopen etmaal wel gedaald, met 13. In totaal houden nu 596 ernstig zieke mensen met Covid-19 een ic-bed bezet. Het is voor het eerst sinds 5 december dat er minder dan 600 coronapatiënten op de ic's liggen. Op de Duitse ic's liggen momenteel 19 Nederlandse coronapatiënten.

Verplaatsen

Er werden tussen zondag op maandag 29 nieuwe Covidpatiënten op de Nederlandse ic's opgenomen, maar doordat er meer mensen overleden of de afdeling mochten verlaten, nam het totaal aantal bezette bedden toch af.

Ziekenhuizen kunnen coronapatiënten verplaatsen om de druk op de zorg zoveel mogelijk te spreiden. Zondag werd er één patiënt naar een andere regio gebracht. Er werd niemand naar Duitsland verplaatst.

"De instroom van Covidpatiënten is aan het dalen", stelt het LCPS. "We volgen de impact van de omikronvariant op de besmettingscijfers nauwgezet. De effecten hiervan op de ziekenhuiscijfers zijn nog onduidelijk."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions