Clicky


Vrachtwagen botst op militair konvooi met twee tankwagens op Duitse A3, chauffeur omgekomen

Vrachtwagen botst op militair konvooi met twee tankwagens op Duitse A3, chauffeur omgekomen[+foto's]
20-12-2021 15:37 | Ongevallen | auteur Redactie

PARSBERG - [update 17:23 uur] Op de Duitse A3 bij Parsberg is maandagochtend een ongeval gebeurd met meerdere vrachtwagens. Een trekker met oplegger raakte een militair konvooi dat ook twee tankwagens bevatte. Er is brand uitgebroken en de snelweg is afgesloten. De vrachtwagenchauffeur is hierbij om het leven gekomen.

De A3 is sinds de ochtend in beide richtingen afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen. Bij het ongeval tussen Parsberg en Velburg waren volgens de politie vier voertuigen betrokken, waarvan er twee volgens de eerste berichten in brand vlogen. Dit zijn militaire voertuigen van het Amerikaanse leger, verschillende leden van de Amerikaanse strijdkrachten raakten gewond, aldus een politiewoordvoerder. Het militaire konvooi stond op de vluchtstrook. 

Er waren meerdere gewonden. Volgens de eerste bevindingen moesten waarschijnlijk acht mensen met rookvergiftiging naar het ziekenhuis.

De vrachtwagen die het ongeval veroorzaakte was geladen met zaagsel. De cabine van de trekker werd zwaar beschadigd. De chauffeur kon niet meer aan de vlammenzee ontsnappen en is ter plekke overleden.

Waarom het konvooi op de vluchtstrook stond is nog onduidelijk.