Clicky

 
Transport Online - Nieuwe aanhouding in onderzoek naar oplichting met nepnieuwswebsites

Nieuwe aanhouding in onderzoek naar oplichting met nepnieuwswebsites

Nieuwe aanhouding in onderzoek naar oplichting met nepnieuwswebsites
20-12-2021 12:11 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - Op 15 december heeft de FIOD een 28-jarige Amsterdammer aangehouden, die voor verhoor was overgebracht naar een cellencomplex in Zaandijk. De man is op 17 december heengezonden. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met onder andere oplichting middels nepnieuwswebsites. De man kwam bij de FIOD in beeld in een strafrechtelijk onderzoek met doorzoekingen op 22 september 2021.

Het FIOD-onderzoek richt zich op een criminele organisatie die zich bezighoudt met oplichting met nepnieuwswebsites. Potentiële slachtoffers komen daarop terecht via advertenties op onder andere Facebook. De criminele organisatie had een grootschalig netwerk in beheer van verschillende nepnieuwscampagnes, waarbij ook de identiteit van onder meer bekende personen en nieuwswebsites werden misbruikt.

Consumenten werden met fictieve beweringen en nep-reviews verleid om door te klikken. De 28-jarige verdachte was werknemer bij het bedrijf van de op 22 september aangehouden man en is vermoedelijk betrokken geweest bij het maken van nepnieuwswebsites. FIOD en Openbaar Ministerie blijven optreden, ook tegen werknemers en anderen die zich bezighouden met dergelijke nepnieuwsadvertenties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden