Clicky

 Kerstmarkt FVD in Wijster toch voortgezet, dwangsom dreigt

Kerstmarkt FVD in Wijster toch voortgezet, dwangsom dreigt [+foto's]
19-12-2021 19:45 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WIJSTER - Een door Forum voor Democratie (FVD) georganiseerde illegale kerstmarkt in Wijster is ondanks een toezegging te zullen stoppen zondagmiddag gewoon doorgegaan. De belofte om de markt te staken en verder te gaan met een demonstratie is volgens de waarnemend burgemeester van Midden-Drenthe, Cees Bijl, niet nagekomen.

Op sociale media circuleren beelden waarbij de markt in volle gang is en de honderden aanwezigen niet de vereiste 1,5 meter afstand bewaren, maar juist dicht op elkaar staan en langs de kramen lopen.

"Onze toezichthouders hebben dat zelf ook geconstateerd", aldus de burgemeester. Hij heeft de organisatoren opgedragen de markt onmiddellijk te beëindigen. Gebeurt dat niet, dan wordt een bestuurlijke boete van 10.000 euro opgelegd.

Eerder sommeerde Bijl Forum voor Democratie al de kerstmarkt stil te leggen onder dreiging van een zogenoemde last onder dwangsom. De organisatie beloofde daarop over te gaan tot een demonstratie tegen de coronamaatregelen.

"Heel triest dat wanneer heel Nederland in een lockdown zit mensen denken een kerstmarkt te kunnen organiseren. Dat kan niet", zei Bijl eerder op zondagmiddag. "Zij vonden dat het wel moest kunnen."

Enkele uren later bleek uit beelden dat de toezegging door de organisatie niet was nagekomen.

Voor de kerstmarkt was door Forum voor Democratie geen vergunning aangevraagd. De gemeente vernam pas zaterdag van het voornemen om in Wijster zo'n kerstmarkt te houden. Op verzoeken om contact werd door de organisatoren echter niet gereageerd. Pas zondagmiddag lukte het volgens Bijl om in Wijster contact te krijgen met de organisatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats