Clicky

 
Transport Online - Buitenlandse media: Holland in nood, keiharde lockdown

Buitenlandse media: Holland in nood, keiharde lockdown

Buitenlandse media: Holland in nood, keiharde lockdown
18-12-2021 20:55 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De Duitse krant Bild windt er geen doekjes om op zijn website. "Holland in nood" en "keiharde kerstlockdown" meldt de krant in vette letters boven het bericht dat in Nederland weer alles op slot gaat in de strijd tegen de jongste coronavariant omikron. Bij het artikel staat een foto van premier Rutte die "het bittere nieuws" bracht.

Bild benadrukt dat Nederland in vergelijking met andere landen achterloopt met de boostervaccinaties. De krant wijst ook op de bezorgdheid bij de autoriteiten over nieuwe coronarellen.

De Britse omroep BBC meldt dat het om de strengste maatregelen gaat die tot nu toe wegens omikron zijn afgekondigd. De aankondiging van de zware lockdown is "met ongeloof en ontzetting" ontvangen, weet BBC News verder.

De Vlaamse zender VRT stelt dat het zeker is dat de nieuwe lockdown "niet populair zal zijn". Bij "onze noorderburen" staan veel mensen weigerachtig tegenover vaccinatie en was ook al eerder gewelddadig protest tegen coronabeperkingen, aldus de VRT. "De naleving van de nieuwe maatregelen kan dan een probleem worden." Volgens een verslaggever is er na twee jaar gezondheidscrisis bij de bevolking nauwelijks draagvlak voor een lockdown, zeker met de feestdagen voor de deur. Hij rept ook over de "paniekinkopen" op de laatste dag voor de lockdown.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions