Clicky


Gevolgen lockdown voor transportsector

Gevolgen lockdown voor transportsector
18-12-2021 19:58 | Coronavirus | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZOETERMEER - Tijdens de persconferentie van 19:00 uur hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aanvullende coronamaatregelen aangekondigd. De maatregelen gelden vanaf zondagochtend 19 december 2021 05:00 uur. De maatregelen zullen in ieder geval gelden tot en met vrijdag 14 januari 2022. Wat betekent dit voor de transportsector? TLN zocht het voor je uit, hieronder alles op een rij.

Voorzieningen onderweg

Tankstations en shops mogen open blijven na 17:00 uur. De horeca in tankstations langs het hoofdwegennet is alleen open voor beroepschauffeurs. Voor de horeca in tankstations aan het onderliggend wegennet geldt dat zij dicht moeten. Wel mag hier eten worden afgehaald.

Wegrestaurants behorend bij het hoofdwegennet mogen tijdens reguliere openingstijden alleen open zijn voor beroepschauffeurs. Dit dient aangetoond te worden. Het is nog niet duidelijk hoe dit aangetoond dient te worden. Het afhalen van maaltijden blijft wel mogelijk bij alle wegrestaurants.

Bekijk hier welke wegen tot het hoofdwegennet behoren.

Steunmaatregelen

Tijdens de persconferentie van 14 december 2021  kondigde het kabinet aan dat de geldende steunmaatregelen ook voor het eerste kwartaal van 2022 zullen gelden. Dit blijft ongewijzigd.

Opleiding en examens

Rijexamens, rijlessen en theorie examens zijn toegestaan tussen 05:00 uur en 17:00 uur. Ook als dit voor beroep of bedrijf is, zoals voor het vrachtautorijbewijs. Theorielessen voor beroep zoals het theoretische deel van de nascholing voor instructeurs en chauffeurs (code 95) mogen doorgaan. De maximale groepsgrootte is twee personen in een lesauto.

(Vracht)autodealers en garages

Autodealers vallen onder niet-essentiële winkels en moeten dus sluiten tot en met 14 januari 2022. Wellicht wacht je op de aflevering van een nieuwe vrachtwagen. Het afleveren van (vracht)auto’s blijft wel mogelijk. Garages mogen open blijven. Let op: alleen de werkplaats.

Internationaal

De green lanes blijven gehandhaafd, ook met het Verenigd Koninkrijk.

TLN staat in goed contact met de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en VNO NCW over de aanvullende coronamaatregelen. Mochten er wijzigingen zijn ten opzichte van dit bericht, dan zal onze redactie dit bericht uiteraard updaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,962
  Diesel1,642

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions