Clicky

 
Transport Online - Kabinet komt met harde lockdown tot zeker 14 januari

Kabinet komt met harde lockdown tot zeker 14 januari

Kabinet komt met harde lockdown tot zeker 14 januari
18-12-2021 17:12 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet komt vanwege de besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus met een harde lockdown die gaat gelden tot zeker 14 januari. Demissionair premier Mark Rutte, coronaminister Hugo de Jonge en RIVM-baas Jaap van Dissel lichten het besluit zaterdagavond toe tijdens een persconferentie.

Ingewijden bevestigen berichtgeving door RTL Nieuws dat scholen, horeca, doorstroomlocaties en niet-essentiële winkels dicht moeten. Hetzelfde geldt voor bioscopen, musea, sportscholen en niet-medische contactberoepen. De maatregel gaat in vanaf zondag 05.00 uur.

Essentiële winkels, zoals supermarkten en apotheken, blijven open. Ook komt er geen avondklok. Tijdens de feestdagen geldt het advies om maximaal vier bezoekers thuis te ontvangen.

Spoedoverleg

Het kabinet kwam zaterdag bij elkaar voor spoedoverleg, nadat het Outbreak Management Team (OMT) een advies had uitgebracht over de omikronvariant. Bronnen noemden dat advies "alarmerend". Door nu met maatregelen te komen, wil het kabinet tijd winnen voor de boostercampagne. De vrees is dat niet alle gevaccineerden goed beschermd zijn tegen de omikronvariant.

De Jonge wilde na afloop van het ministersoverleg alleen kwijt dat het kabinet de "grote zorgen" van het OMT deelt. "Dat is reden voor aanvullende maatregelen." Hij ging niet in op de maatregelen of de inhoud van het OMT-advies.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden