Clicky

 
Transport Online - OMT-advies: harde lockdown, alles dicht behalve essentiële winkels

OMT-advies: harde lockdown, alles dicht behalve essentiële winkels

OMT-advies: harde lockdown, alles dicht behalve essentiële winkels
17-12-2021 22:29 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert om alle sectoren te sluiten, met uitzondering van essentiële winkels zoals supermarkten, apotheken en drogisterijen. Dat bevestigen ingewijden, na berichtgeving van RTL Nieuws en NRC. Met zo'n strenge lockdown moet de opmars van de omikronvariant van het coronavirus worden afgeremd.

Of het demissionaire kabinet het advies opvolgt, moet zaterdag blijken. Dan komen de betrokken bewindspersonen bij elkaar om het advies van het OMT te bespreken. Premier Mark Rutte zei al wel eerder "niet hoopvol" te zijn over de ontwikkelingen rond de nieuwe variant, die veel besmettelijker lijkt te zijn dan de deltavariant die tot nu toe dominant was.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat het kabinet zich "grote zorgen maakt" over de nieuwe virusvariant. "Als het nodig is nemen we de maatregelen" die passen, aldus De Jonge.

NU91, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, stelt dat maatregelen nodig zijn om de druk op de zorg niet groter te maken. "Als er grote druk komt op de ziekenhuizen, dan moeten er maatregelen komen. Het is niet anders", zegt een woordvoerder. "Het OMT komt niet voor niets met een advies. Daar kun je niet zomaar aan voorbij gaan, anders pluk je daar later de wrange vruchten van."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden