Clicky


Veel doden door brand in Japans kantoorpand

Veel doden door brand in Japans kantoorpand
17-12-2021 12:01 | Buitenland | auteur ANP/AFP

OSAKA - Door een brand in de Japanse stad Osaka zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen, melden media in Japan. Het vuur brak vrijdagochtend (lokale tijd) uit in een kantoorpand met acht verdiepingen.

Mogelijk loopt het dodental nog op. Een woordvoerder van de brandweer zei eerder dat er zeker één gewonde was gevallen en dat 27 anderen "geen teken van leven" vertoonden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ontstond op de vierde verdieping van het gebouw in een drukke uitgaanswijk. Op die verdieping zit een medische kliniek die onder meer psychiatrische patiënten behandelt. De brandweer wist het vuur binnen een half uur te blussen. Tientallen brandweerwagens en ambulances waren uitgerukt.

Mogelijk aangestoken

De toedracht is nog niet bekend, de brand is mogelijk aangestoken. Japanse media melden dat er bij de politie informatie is binnengekomen over een man die een papieren tas bij zich had waar een vloeistof uit lekte. Volgens een ooggetuige is de brand op ongeveer dezelfde plek ontstaan. Er wordt onderzocht of de man een van de gewonden of doden is.

Premier Fumio Kishida heeft de nabestaanden gecondoleerd en zijn medeleven met de gewonden uitgesproken. "We moeten deze vreselijke zaak tot op de bodem uitzoeken", aldus de premier. Ook zei hij dat er maatregelen nodig zijn om herhaling te voorkomen.