Clicky

 
Transport Online - Transavia verduurzaamt komende jaren vloot met Airbus vliegtuigen

Transavia verduurzaamt komende jaren vloot met Airbus vliegtuigen

Transavia verduurzaamt komende jaren vloot met Airbus vliegtuigen
16-12-2021 19:03 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Transavia Nederland heeft vandaag een belangrijke volgende stap gezet in het verduurzamen van haar operatie met de order die door Air France-KLM is geplaatst bij Airbus. Het gaat om een order voor AFKL van 100 vliegtuigen van de Airbus A320neo familie met een optie tot koop op nog 60 van hetzelfde type. Naast Transavia ontvangen ook KLM en Transavia Frankrijk vliegtuigen uit deze bestelling. Transavia kijkt uit naar de mogelijkheid om in 2023 het eerste toestel in ontvangst te mogen nemen. De totale vlootvervanging zal ongeveer 8 jaar duren.

Comfort voor passagiers

Deze order gaat de komende jaren de Transavia Nederland vloot vervangen en is van groot belang om de duurzaamheidsdoelen te bereiken. Daarnaast zorgt dit nieuwe vliegtuig voor een verbetering in comfort voor onze passagiers. Passagiers zullen ervaren dat deze nieuwste generatie vliegtuigen veel verbeteringen hebben ten opzichte van de vorige generatie vliegtuigen en meer comfortabel, zuiniger en stiller zijn.

Duurzaamheid

Met de vlootvervanging speelt Transavia in op de maatschappelijke wens om duurzamer te gaan vliegen met vermindering van brandstofgebruik, CO2, stikstof-uitstoot en geluidshinder. De Airbus A320neo familie zorgt voor een afname van geluidsafname van meer dan 50 procent ten opzichte van de vorige generatie vliegtuigen en zorgt voor minder brandstofverbruik en een afname van CO2-uitstoot tot 15 procent. Hiermee levert deze aankoop, samen met het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en andere innovaties een substantiële bijdrage aan het bereiken van de klimaatdoelen van Parijs.

Toekomst

“In een uitdagende periode waarin we het zwaar hebben door Corona is het belangrijk om vooruit te blijven kijken en aan onze toekomst te werken. Met deze order maken we als Transavia een mooie en grote stap op het gebied van duurzaamheid. Hiermee speelt Transavia zowel op Schiphol als in Rotterdam en Eindhoven in op de wens om geluid te reduceren. Passagiers zullen het extra comfort dat het nieuwe type biedt gaan ervaren. Daarnaast biedt een vlootvervanging met deze omvang mooie nieuwe kansen en uitdagingen voor onze collega's.

Dat we nu gaan investeren in vlootvernieuwing is belangrijk om onze duurzaamheidsdoelen over een paar jaar te behalen. Wachten is voor ons geen optie, we willen en gaan vooruit.” Marcel de Nooijer, CEO Transavia Nederland.

Verdere details over keuze van de motoren en uitrusting van de cabine zullen op een later moment bekend worden gemaakt. De Airbus vliegtuigen zullen worden ingezet vanaf onze thuisbases Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats