Clicky

 
Transport Online - Opnieuw daling aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Opnieuw daling aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Opnieuw daling aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen
16-12-2021 16:50 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal iets afgenomen. Momenteel houden 2546 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet. Dat is een daling van 76 patiënten ten opzichte van woensdag. Daarnaast liggen er momenteel 22 Nederlandse coronapatiënten in Duitsland. Dat staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS).

Woensdag was het aantal opgenomen coronapatiënten al sterk gedaald ten opzichte van een etmaal eerder. Tussen dinsdag en woensdag daalde het aantal mensen met corona in de ziekenhuizen met 122.

Donderdag liggen er van de opgenomen patiënten 1923 op de verpleegafdelingen. Dat is een daling van 73 ten opzichte van woensdag. Er werden 205 nieuwe mensen met Covid-19 opgenomen, maar doordat nog meer patiënten de afdelingen verlieten, daalde het totale aantal bezette bedden toch.

Intensive cares

Op de intensive cares liggen 623 ernstig zieke mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is een daling met drie patiënten ten opzichte van 24 uur geleden. Er werden 34 nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen, maar doordat er meer mensen de afdelingen mochten verlaten of overleden, daalde de totale bezetting evengoed. De instroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen is aan het dalen, aldus het LCPS.

Om de druk op de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk te spreiden worden coronapatiënten over verschillende regio's verdeeld. Woensdag zijn acht patiënten naar een andere regio gebracht. Ook zijn drie patiënten naar Duitsland overgeplaatst.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions