Clicky

 Auto importeren uit Duitsland: zelf doen of uitbesteden?

Auto importeren uit Duitsland: zelf doen of uitbesteden?
16-12-2021 13:48 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

Wie een nieuwe auto wil kopen, zoekt vaak alleen binnen Nederland. Hier worden redelijk wat auto’s aangeboden, maar toch bestaat de kans dat jij jouw droomauto hier niet kunt vinden. Ga in dat geval niet bij de pakken neerzitten, maar vergroot jouw zoekgebied. Kijk bijvoorbeeld of je in Duitsland wel kunt slagen. Als dit het geval is, kun je de auto importeren. Maar is dit iets wat je zelf kunt doen, of kun je auto-import toch beter uitbesteden? In dit artikel geven wij jou een antwoord op deze vraag.

Zelf een auto importeren

Ondanks dat steeds meer Nederlanders een auto importeren, weet lang niet iedereen hoe dit werkt. Daarom lijkt het je misschien beter om dit uit te besteden aan een auto-importbedrijf. Dit is een optie, maar noodzakelijk is het niet. Je kunt namelijk prima zelf een auto importeren uit Duitsland. Ga allereerst op zoek naar een auto die aan jouw wensen voldoet. Koop hem niet direct, maar kijk eerst naar de staat van de auto. Als je de auto bij een officiële merkdealer koopt, hoef jij je hier vaak geen zorgen om te maken. Zij hebben hun zaakjes vaak goed op orde. Bij particuliere verkopers is dit helaas lang niet altijd het geval.

Zodra je de auto in jouw bezit hebt, transporteer je hem naar Nederland. Je kunt zelf achter het stuur stappen, maar hem ook laten vervoeren door een bedrijf. Eenmaal in Nederland moet je het voertuig registreren bij de RDW. Maak hiervoor een afspraak bij een RDW-keuringsstation. Als dit allemaal in kannen in kruiken is, moet je BPM-aangifte doen. Hier krijg je altijd mee te maken als je een auto importeert. Heb je deze aangifte gedaan en het bijbehorende bedrag betaald? Dan is het wachten op het kentekenbewijs. Zodra je deze in bezit hebt, kun je de kentekenplaten aanvragen.

Waarom importeren uitbesteden?

Een auto importeren uit Duitsland is iets wat je zelf kunt doen. Helaas verloopt het importproces lang niet altijd even soepel. Je kunt namelijk tegen problemen aanlopen. Hierdoor kan een auto importeren ineens aanzienlijk duurder worden. Uiteraard zit je hier niet op te wachten. Vraag jezelf daarom af of het verstandig is om zelf een auto te importeren uit Duitsland. Twijfel je? Besteed dit dan uit aan een gespecialiseerd auto-importbedrijf.

Schakel je een professional in om voor jou een auto te importeren uit Duitsland? Dan hoef je zelf nergens naar om te kijken. Zij kunnen jou namelijk volledig ontzorgen. Uitbesteden brengt wel kosten met zich mee. Laat je hier niet door weerhouden, want vaak verdien je dit terug. Een auto-importbedrijf slaagt er namelijk vaak in om jouw importauto in te delen in een lager BPM-regime. Dit lukt je waarschijnlijk niet als je zelf een auto importeert. Reden genoeg om een auto importeren uit Duitsland uit te besteden.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats