Clicky


Levenslang voor man die bewust inreed op Duitse carnavalsoptocht

Levenslang voor man die bewust inreed op Duitse carnavalsoptocht
16-12-2021 12:02 | Buitenland | auteur ANP

KASSEL - Een man is in Duitsland veroordeeld tot een levenslange celstraf omdat hij vorig jaar met een auto bewust inreed op een carnavalsoptocht in de plaats Volkmarsen. Ongeveer negentig mensen raakten gewond, onder wie tientallen kinderen.

De 31-jarige Duitser wilde volgens de openbaar aanklagers op 24 februari 2020 zo veel mogelijk mensen doden. Hij reed met een snelheid van 50 of 60 kilometer per uur in op zijn slachtoffers. Zijn voertuig kwam na 42 meter tot stilstand. De bestuurder werd door getuigen overmeesterd.

De rechtbank in Kassel heeft de man schuldig bevonden aan pogingen tot moord, het toebrengen van lichamelijk letsel en gevaarlijk gedrag in het verkeer.

Bijna twee jaar later is nog steeds niet bekend waarom de man op de optocht inreed. Duitse media melden dat hij in de rechtbank zweeg en ook weigerde te praten met een psychiatrisch expert. Die kwam wel tot de conclusie dat de man tekenen vertoonde van een persoonlijkheidsstoornis met onder meer narcistische, paranoïde en schizofrene kenmerken.