Clicky

 
Transport Online - Ruim 60 doden en tientallen gewonden na explosie vrachtwagen Haïti [+foto's]

Ruim 60 doden en tientallen gewonden na explosie vrachtwagen Haïti

Ruim 60 doden en tientallen gewonden na explosie vrachtwagen Haïti [+foto's]
15-12-2021 08:42 | Buitenland | auteur ANP

CAP-HAÏTI - Bij een enorme explosie van een vrachtwagen geladen met gas zijn dinsdag in Haïti minstens 62 mensen om het leven gekomen. Dit gebeurde nadat omstanders het voertuig hadden overspoeld om gemorste brandstof op te vangen, een schaars goed in het door brandstoftekorten geteisterde land. De vrachtwagen is vermoedelijk gekanteld nadat de chauffeur de macht over het stuur verloor tijdens het ontwijken van een ​​motortaxi.

Premier Ariel Henry bezocht de plaats van het ongeval, Haïti's tweede stad Cap-Haïti, en zei dat zijn "hart gebroken" was nadat hij enkele van de tientallen gewonden in een plaatselijk ziekenhuis had ontmoet. Later twitterde hij dat er noodfondsen waren vrijgemaakt om de tragedie het hoofd te bieden.

"We hebben nu 62 doden geteld", zei loco-burgemeester Patrick Almonor. De autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar slachtoffers in nabijgelegen gebouwen. Almonor beschreef gruwelijke taferelen en zei dat hij tientallen mensen "levend verbrand" had zien worden en dat het "onmogelijk was om ze te identificeren".

Almonor zei ook dat ongeveer veertig huizen in het gebied beschadigd waren, maar dat er nog geen details beschikbaar waren over eventuele slachtoffers die zich nog daarin bevinden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden