Clicky


Marco Borsato trekt zich terug als ambassadeur van War Child

Marco Borsato trekt zich terug als ambassadeur van War Child
14-12-2021 16:43 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Marco Borsato trekt zich terug als ambassadeur van War Child. Dat heeft de zanger laten weten in een persbericht dat verspreid is door Knoops' Advocaten.

"Ik heb vanmiddag besloten om mij officieel als ambassadeur van War Child terug te trekken. Ik wil mij volledig richten op de verdediging en niemand in mijn omgeving daarmee belasten en al helemaal niet een instantie als War Child, die mij zo aan het hart gaat", aldus Borsato.

Marco Borsato was sinds 1998 betrokken bij War Child. In dat jaar maakte hij zijn eerste reis als ambassadeur naar Kosovo. Ook bracht hij het nummer De Speeltuin uit, dat een grote hit werd. De jaren daarna reisde hij onder meer af naar Sierra Leone en Oeganda waar hij voormalige kindsoldaten ontmoette. Met zijn reizen naar Eritrea, Afghanistan en Pakistan vroeg hij aandacht voor kinderen in conflictgebieden.

Aangifte

In het kader van zijn ambassadeurschap werden ook meerdere Friends for War Child- concerten in Ahoy, de concertreeksen van Symphonica in Rosso en de live tv-show Friends for War Child georganiseerd, waarbij geld werd opgehaald voor de organisatie.

Eerder dinsdag werd bekend dat tegen Borsato aangifte is gedaan wegens "onzedelijke betastingen". Volgens De Telegraaf gaat het om een 22-jarige vrouw, die zegt vanaf haar 15e jaar seksueel te zijn misbruikt door Borsato.

Roddelkanalen meldden al langer dat de zanger grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond. Vorige week kwam Borsato via zijn advocaat met een eerste reactie op de beschuldigingen. Hij liet weten het OM te vragen om een onderzoek en ontkende de aantijgingen.