Clicky

 
Transport Online - Avondlockdown verlengd, basisscholen eerder met kerstvakantie

Avondlockdown verlengd, basisscholen eerder met kerstvakantie

Avondlockdown verlengd, basisscholen eerder met kerstvakantie
14-12-2021 13:39 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De avondlockdown wordt verlengd tot en met 14 januari en basisscholen gaan een paar dagen eerder met kerstvakantie. Deze maatregelen gaat het demissionaire kabinet volgens ingewijden dinsdagavond aankondigen op de coronapersconferentie.

Vanaf volgende week dinsdag gaan de basisscholen dicht, melden bronnen aan het ANP. Maandag zijn ze dus nog wel open, aldus ingewijden. Zonder maatregelen zou de kerstvakantie op vrijdag 24 december beginnen.

Het is nog niet bekend of scholen tijdens de sluiting online onderwijs gaan geven, of dat de leerlingen echt eerder vakantie hebben. Ingewijden zeggen dat net zoals tijdens eerdere schoolsluitingen, scholen worden gevraagd om noodopvang te regelen voor kwetsbare kinderen of kinderen wier ouders een cruciaal beroep uitoefenen.

Demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) zei na afloop van het ministersoverleg dat het kabinet "heel zware besluitvorming heeft gehad". Vorige week schreef hij nog op Twitter dat het "de inzet" was van het kabinet om de scholen rondom de kerstvakantie open te houden. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) liet maandag al doorschemeren dat het eerder sluiten van scholen een serieuze optie voor het kabinet was.

Het kabinet vreesde dat basisschoolkinderen sneller familieleden zouden besmetten tijdens kerstbezoek als zij niet eerder vrij van school zouden krijgen. Met een vervroegde kerstvakantie hebben schoolgaande kinderen een week voor Kerstmis minder onderling contact en is de kans op besmetting dus kleiner.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden