Clicky

 
Transport Online - Alle zestigers kunnen nu afspraak maken voor boosterprik

Alle zestigers kunnen nu afspraak maken voor boosterprik

Alle zestigers kunnen nu afspraak maken voor boosterprik
14-12-2021 12:07 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Alle zestigers kunnen nu een afspraak maken voor een boosterprik tegen het coronavirus. Mensen die geboren zijn in 1960 en 1961 kunnen vanaf dinsdag online een prikafspraak maken, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Van de mensen die in 1961 zijn geboren, is een heel klein deel zelfs nog in de vijftig, omdat die in de komende weken tot aan januari nog jarig worden. In principe zijn zestigminners vanaf januari aan de beurt voor hun prik.

Mensen die liever telefonisch dan online een afspraak maken, moeten wachten tot de uitnodigingsbrief in huis is. Wie een boosterprik wil krijgen, moet minstens een halfjaar eerder zijn of haar laatste vaccinatie hebben gehad. Wie daarna alsnog besmet is geraakt met het virus, moet vanaf dat moment een halfjaar wachten tot de boosterprik gezet mag worden.

Coronaminister Hugo de Jonge kondigde maandag aan dat hij de boostercampagne nog verder wil versnellen, om de opkomst van de Omikron-variant tegen te gaan. Nederland begon vergeleken met de rest van Europa erg laat met boosteren, en de campagne kwam ook maar traag op stoom. De minister kondigde eerder ook al een versnelling aan, waarmee er vanaf deze week zo'n 700.000 prikken per week moeten worden gezet. Met dat tempo zou in maart iedereen aan de beurt zijn geweest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden