Clicky


CNV: werknemer met coronaklachten moet vaak toch naar werk

CNV: werknemer met coronaklachten moet vaak toch naar werk
14-12-2021 10:35 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Wie corona-achtige klachten heeft moet thuisblijven, maar volgens CNV houden lang niet alle werkgevers zich aan die stelregel. Uit een rondvraag onder ruim 2000 leden concludeert de vakbond dat bijna een op de vijf werknemers door hun baas wordt gevraagd om toch op het werk te verschijnen als ze snotterig zijn of moeten hoesten.

Van de deelnemers zei 18 procent dat hun werkgevers ook bij klachten vraagt naar het werk te komen. CNV-voorzitter Piet Fortuin roept bedrijven op om verantwoordelijkheid te nemen. Hij zegt te begrijpen dat de druk soms hoog is, nu veel sectoren kampen met personeelstekorten. Maar hij vreest dat de werkplek een grote besmettingshaard wordt. "We kunnen deze crisis alleen bestrijden als iedereen zich aan de regels houdt. De regel ‘met klachten thuisblijven’ is de meest simpele regel die er is."

CNV signaleert ook toenemende onzekerheid onder werknemers nu er weer strengere coronabeperkingen gelden. Vier op de tien deelnemers aan de enquête zeggen dat het binnen hun organisatie slechter gaat dan daarvoor. Bijna een tiende vreest voor zijn of haar baan. Volgens Fortuin is het belangrijk om naast steunpakketten ook aan structurele oplossingen voor de lange termijn te denken, omdat het coronavirus waarschijnlijk nog lang voor problemen blijft zorgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions