Clicky

 
Transport Online - Zes verdachten opgepakt voor versturen van XTC met postpakketten

Zes verdachten opgepakt voor versturen van XTC met postpakketten

Zes verdachten opgepakt voor versturen van XTC met postpakketten
14-12-2021 10:17 | Misdaad | auteur Redactie

DRIEBERGEN - De politie meldt dinsdag dat ze de afgelopen week in twee onderzoeken zes verdachten hebben aangehouden op verdenking van het versturen van postpakketten met drugs. Dinsdag 7 december hielden agenten vijf verdachten aan voor het verzenden van ruim 47.000 XTC-pillen naar Vietnam. Het gaat hierbij om drie vrouwen in de leeftijd van 37, 34 en 23 jaar en twee mannen van 35 en 33 jaar.

Deze verdachten komen uit Almere, Assen en Loosdrecht. Zij zijn voorgeleid en door de rechtercommissaris in bewaring gesteld. In het tweede onderzoek hield de politie woensdag 8 december een zesde verdachte aan. In dit geval een 19-jarige man uit Zaandam voor het verzenden van 14,2 kilogram XTC naar Laos.

Rechercheurs van het Post Interventie Team (PIT) van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachten op het spoor tijdens onderzoeken onder het gezag  van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Het PIT startte deze onderzoeken naar aanleiding van het inleveren van deze postpakketten.

In het eerste onderzoek was het Flexibel Interventie Team van de Dienst Infrastructuur in Assen getuige van een overdracht van pakketten met verdovende middelen. Daarop heeft de politie dinsdag de eerste vijf verdachten aangehouden. Na deze aanhouding zijn vier woningen in Assen en Almere doorzocht. Hierbij zijn onder andere een grote hoeveelheid XTC-pillen, ketamine, administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

De politie denkt dat de aangehouden verdachten onderdeel zijn van een criminele organisatie. Een organisatie die tot doel heeft het verzenden van grote hoeveelheden verdovende middelen naar het buitenland via pakketdiensten.

Bij het tweede onderzoek naar de 14,2 kilogram XTC identificeerde het PIT de verdachte bij het inleveren  van het postpakket met drugs. De rechercheurs doorzochten na de aanhouding de woning van de verdachte. Hier vonden zij onder andere verdovende middelen en digitale gegevensdragers. Naast het verstuurde pakket met drugs, nam de politie ook deze spullen in beslag.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden