Clicky

 
Transport Online - Parkeertransacties afgelopen week opnieuw gedaald

Parkeertransacties afgelopen week opnieuw gedaald

Parkeertransacties afgelopen week opnieuw gedaald

DIEMEN - De gedeeltelijke lockdown heeft afgelopen week wederom gezorgd voor een daling van het aantal parkeertransacties in Nederland, zo blijkt uit de parkeerbarometer van Parkmobile. Het gaat om een landelijke daling van 3,0 procent. Een week eerder was er ook al een landelijke daling van 3,1 procent zichtbaar.

De dalende trend was vorige week buiten de vijf grote steden – Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven – om zelfs groter, namelijk 5,1 procent. In enkel de vijf grote steden was slechts een daling van 1,3 procent noteerbaar. Hiermee lijkt een afname van de drukte in steden mee te vallen, maar lijken de coronamaatregelen over het algemeen nog wel effect te hebben. Vooral na vijf uur ’s middags loopt het aantal parkeertransacties gestaag terug.

Uit de parkeertransacties van Parkmobile valt op te maken hoe Nederland zich sinds de aanscherping van de thuiswerkmaatregel in week 43 aan de coronamaatregelen houdt, want sindsdien is een daling van 9,0 procent zichtbaar. Vanaf week 46 werd de thuiswerkmaatregel bovendien verder aangescherpt, wat met een verdere daling van 3,5 procent ook is terug te zien in het aantal parkeertransacties. De vervroegde horecasluitingstijd laat een groter effect zien. Het aantal parkeertransacties is nadat de sluitingstijd voor de horeca werd aangepast naar 20:00 uur met 35,5 procent afgenomen. Sinds het sluiten van de horeca om 17:00, daalden de transacties met 26,0 procent.

Grote steden blijven drukst bezocht

Parkmobile heeft ruim 2 miljoen actieve gebruikers in Nederland en heeft daarmee goed inzicht in de ontwikkeling van de Nederlandse mobiliteit. Wanneer er wordt gekeken naar de vijf grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven, ziet Parkmobile een kleine daling in het aantal parkeertransacties van 1,3 procent. Voor de rest van Nederland geldt daarentegen een daling van 5,1 procent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden