Clicky

 
Transport Online - Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen verkoopt auto voor 33.333 euro voor goed doel [+video]

Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen verkoopt auto voor 33.333 euro voor goed doel

Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen verkoopt auto voor 33.333 euro voor goed doel [+video]

AMSTERDAM - CarNext, één van Europa's meest toonaangevende online B2C en B2B marktplaatsen voor gebruikte auto’s, kondigt vandaag aan dat Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen zijn ‘werk’auto via het platform gaat verkopen. Zijn Honda Civic Type R gaat op 23 december in de verkoop voor €33.333,-. De opbrengst gaat naar Wings for Life van RedBull, een goed doel dat door CarNext is geselecteerd.

Verstappen heeft de gepersonaliseerde auto het hele seizoen gebruikt als vervoersmiddel om van en naar F1-circuits over de hele wereld te rijden.

Zoals elk voertuig op het CarNext platform, is ook de auto van Max voor de verkoop gecontroleerd. De auto is vanaf vandaag op de CarNext website te zien. De verkoop zal verlopen via een ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ principe en CarNext zal de auto bij de koper thuis afleveren.

Wings for Life

De opbrengst zal CarNext doneren aan Wings for Life, een non-profit die in 2004 werd opgericht door tweevoudig wereldkampioen motorcross Heinz Kinigadner en Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. De missie van Wings for Life is om een remedie te vinden voor ruggenmergletsel en dwarslaesies.

"Ik ben erg blij dat de opbrengst van mijn auto naar zo'n goed doel als Wings for Life gaat. En om er zeker van te zijn dat de verkoop en aflevering in goede handen is, doe ik dat samen met mijn partner CarNext. Om op gepaste wijze afscheid van deze auto te nemen, heb ik nog een laatste ritje gemaakt zoals je in de campagne kunt zien. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar net zoveel plezier aan de auto gaat beleven als ik”, aldus Max Verstappen.

“Max is misschien wel de grootste sportman van Nederland op dit moment, en we zijn trots dat we als een van zijn partners een bijdrage kunnen leveren aan een even zo grote geste. Gebruikte auto’s verkopen van hoge kwaliteit is waar we ons in specialiseren. Het is fantastisch dat we die expertise in kunnen zetten om een goed doel te steunen en tegelijkertijd ook een Max Verstappen fan blij te maken met een unieke auto als deze", aldus Petra Vijverberg, Managing Director van CarNext Nederland.

Voor meer informatie over de verkoop, kijk op www.carnext.com/nl-nl/max-verstappen-auto.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden