Clicky

 
Transport Online - Gasprijs verder omhoog door zorgen om Rusland en Oekraïne

Gasprijs verder omhoog door zorgen om Rusland en Oekraïne

Gasprijs verder omhoog door zorgen om Rusland en Oekraïne
14-12-2021 10:01 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De gasprijs is dinsdag verder gestegen. De spanning tussen Rusland en Oekraïne maakt handelaren nerveus. Zij houden de opbouw van Russische troepen aan de grens met Oekraïne scherp in de gaten. Een conflict in het gebied zou de levering van gas naar Europa onder grote druk zetten.

De Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten vrezen dat Rusland plannen maakt om Oekraïne aan of zelfs binnen te vallen. Moskou heeft vele duizenden militairen bijeengebracht in de grensstreek.

Duitsland dreigde onlangs de belangrijke gaspijplijn Nord Stream 2 in te zetten om Rusland te straffen als dat land Oekraïne binnenvalt. Sowieso maken handelaren zich al langer zorgen dat de pijplijn door de Oostzee deze winter niet meer in bedrijf wordt genomen, vanwege het nog ontbreken van een vergunning. Daar komt bij dat de gasvoorraden in Europa, in aanloop naar de winter waarin de vraag altijd hoger is vanwege de kou, minder goed gevuld zijn dan normaal.

De prijs voor een megawattuur gas op de toonaangevende Nederlandse gasbeurs steeg naar 122,92 euro. Dat is bijna 6 procent meer dan op maandag, toen de gasprijs al met 10 procent steeg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden