Clicky

 
Transport Online - Duitsers schakelen over op turbo booster: extra prik na één maand

Duitsers schakelen over op turbo booster: extra prik na één maand

Duitsers schakelen over op turbo booster: extra prik na één maand
13-12-2021 20:04 | Coronavirus | auteur ANP

DÜSSELDORF - Miljoenen gevaccineerde Duitsers hoeven geen maanden meer te wachten op een extra prik tegen corona. De westelijke deelstaat Noordrijn-Westfalen maakt een zogenoemde booster al één maand na de laatste gewone inenting mogelijk.

De dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland zet de vaccinatieturbo aan, aldus de krant Bild. In Noordrijn-Westfalen, dat grenst aan Nederland, kunnen burgers voortaan na vier weken een verversingsprik tegen het coronavirus krijgen in de vaccinatiecentra van gemeenten en districten. Het ministerie van Volksgezondheid van de deelstaat met ongeveer evenveel inwoners als Nederland heeft dit maandag afgekondigd, meldt de Siegener Zeitung.

De krant spreekt over een duidelijke ommezwaai in het vaccinatiebeleid van de deelstaat. Tot nu toe waren vijf maanden vereist tussen de laatste prik en de boostervaccinatie. Door de nieuwe aanpak kunnen fors meer mensen sneller een booster krijgen en zich zo beter beschermen tegen de besmettelijkere Omikron-variant, die ook in Noordrijn-Westfalen oprukt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden