Clicky


Protesterende vrachtwagenchauffeurs zorgen voor grote overlast in en rond de haven van Dublin

Protesterende vrachtwagenchauffeurs zorgen voor grote overlast in en rond de haven van Dublin [+foto's&video's]
13-12-2021 19:39 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DUBLIN - Een protest van vrachtwagenchauffeurs zorgt maandagmiddag en -avond voor grote overlast in en rond de haven van Dublin.

Een aantal wegen in het gebied zijn geblokkeerd en automobilisten wordt opgeroepen om het gebied te mijden. De zuidelijke tunnel van de Dublin Port Tunnel is vanwege de blokkades gesloten.

De groep, die zichzelf de Irish Truckers and Haulage Association Against Fuel Prices noemt, zegt bezorgd te zijn over de stijgende brandstofprijzen, de verzekeringskosten en het tekort aan chauffeurs. Ze roepen de regering op om meer te doen om de stijgende kosten aan te pakken.

Naar schatting nemen zo'n dertig á veertig vrachtwagens deel aan het protest. Ongeveer 20 vrachtwagens blokkeren een gebied op Promenade Road bij de ingang van de haven van Dublin.

Het is het tweede protest van de vrachtwagenchauffeurs in de stad in een maand tijd. Beide protesten werden georganiseerd door de Irish Truckers Haulage Association Against Fuel Prices.

In een Facebook-bericht maandagochtend kregen demonstranten te horen "wanneer je stopt, rij je geen meter meer vandaag". "Zorg ervoor dat u voorrang geeft aan hulpdiensten en houd het veilig", voegde de post eraan toe.

Chauffeurs die aan het protest deelnamen, uitten ook hun bezorgdheid over brandstofkortingen, chauffeurstekorten, belastingen en andere operationele kosten.