Clicky

 
Transport Online - Waarschijnlijk toch een week eerder kerstvakantie op basisscholen

Waarschijnlijk toch een week eerder kerstvakantie op basisscholen

Waarschijnlijk toch een week eerder kerstvakantie op basisscholen
13-12-2021 19:33 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het ziet ernaar uit dat basisscholen toch een week eerder met kerstvakantie gaan, laten ingewijden weten. Zonder maatregelen zou de kerstvakantie op 24 december beginnen.

Maar de vrees is dat basisschoolkinderen dan snel daarna familieleden kunnen besmetten tijdens kerstbezoek. Als het kabinet de vakantie vervroegt, hebben schoolgaande kinderen een week voor Kerstmis minder onderling contact en is de kans op besmetting kleiner.

Ook maakt het demissionaire kabinet zich zorgen om de besmettelijkere Omikron-variant van het coronavirus. "Over die variant weten we nog weinig, maar wat we er wel over weten is weinig geruststellend", zei demissionair coronaminister Hugo de Jonge maandag.

Leerachterstanden

Het vervroegen van de kerstvakantie werd eerder al meerdere keren geadviseerd door het Outbreak Management Team (OMT). Toen wilde het kabinet er nog niet aan, omdat het de scholen alleen eerder wil sluiten als het echt niet anders kan. Bronnen benadrukken dat het kabinet dinsdag een definitief besluit erover neemt.

Vorige week schreef demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) dat het "de inzet" van het kabinet was om de scholen rondom de kerstvakantie gewoon volgens planning open te houden. Veel kinderen hebben al leerachterstanden door eerdere schoolsluitingen.

Maandag liet De Jonge doorschemeren dat het kabinet een vroegere kerstvakantie ernstig overweegt. Hij zei dat het kabinet de aanbeveling van het OMT "serieus moet wegen". De Jonge begrijpt dat veel scholen in de problemen komen met de planning, mocht het besluit dinsdag vallen. "Maar we zeggen al een paar weken dat we hier aan denken", aldus de minister.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats