Clicky

 
Transport Online - VVD, D66, CDA en ChristenUnie eens over coalitieakkoord

VVD, D66, CDA en ChristenUnie eens over coalitieakkoord

VVD, D66, CDA en ChristenUnie eens over coalitieakkoord
13-12-2021 19:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - [update 19:58 uur] De leiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn het maandagavond eens geworden over een onderhandelaarsakkoord voor een nieuw kabinet. Dat melden de informateurs na opnieuw urenlang overleg tijdens de langste kabinetsformatie ooit. Het is ruim 38 weken geleden dat er verkiezingen waren voor de Tweede Kamer.

"De tekst is nu akkoord", zei een woordvoerder van de informateurs. Aan de tekst van de onderhandelaarsakkoord worden nu de "laatste aanpassingen"gedaan zodat het dinsdag naar de fracties kan, voegde hij eraan toe. Het overleg van de fractieleiders gaat maandagavond nog even door om de laatste zaken af te handelen.

De fracties van de vier beoogde coalitiepartijen zullen zich dinsdag uitspreken over het akkoord. Daarna zullen de partijleiders vermoedelijk weer bijeenkomen om te praten over mogelijk kleine aanpassingen van het akkoord waarop fracties aandringen. Het is de bedoeling dat de vier partijleiders het coalitieakkoord woensdagmiddag presenteren. Dan gaat het stuk ook naar de rest van de Tweede Kamer.

Deze week debatteert de Kamer vermoedelijk nog met informateurs Johan Remkes (VVD) en Wouter Koolmees (D66) over hun eindverslag. Daarna wordt een formateur aangewezen - VVD-leider Mark Rutte - die daarna kan beginnen met het samenstellen van zijn vierde kabinet. Hij zal de komende paar weken de bewindslieden ontvangen. In de tweede week van volgend jaar kan het kabinet-Rutte IV dan op het bordes staan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden