Clicky

 
Transport Online - VK meldt eerste sterfgeval na besmetting Omikron-variant

VK meldt eerste sterfgeval na besmetting Omikron-variant

VK meldt eerste sterfgeval na besmetting Omikron-variant
13-12-2021 13:45 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk heeft voor het eerst gemeld dat een patiënt is overleden die besmet was met de Omikron-variant van het coronavirus, meldt Sky News. Het lijkt erop dat de Britse regering de eerste in de wereld is die een sterfgeval rapporteert. In het land liggen nu circa tien patiënten met Omikron in het ziekenhuis.

"Ik denk dat we het idee dat dit een mildere versie van het coronavirus is, aan de kant moeten zetten", aldus premier Boris Johnson volgens Sky News. De premier wijst op de snelheid waarmee de Omikron-variant zich in het Verenigd Koninkrijk verspreidt. Vooral in Engeland zijn veel gevallen vastgesteld. Het zijn er nu in totaal 3137.

Johnson wijst op het belang van de boostercampagne. Sinds zijn oproep zondagavond aan alle volwassenen om de extra prik te laten zetten, zijn bij meerdere vaccinatiecentra in Engeland lange rijen ontstaan. Er is ook een run op afspraken voor vaccinatie. De boekingssite is overbelast en mensen worden vanwege de drukte in de wachtrij geplaatst of geadviseerd om het later nog eens te proberen. Ook lukt het mensen vanwege de grote vraag niet meer om via de overheidssite gratis coronasneltests te bestellen. Johnson heeft gezegd dat er nog genoeg op voorraad zijn.

Het Britse boosterprogramma wordt versneld vanwege de opkomst van de virusvariant. "Het is nu duidelijk dat twee doses van het vaccin simpelweg niet genoeg zijn om het benodigde beschermingsniveau te hebben", zei Johnson zondag. "Maar het goede nieuws is dat onze wetenschappers erop vertrouwen dat we dat beschermingsniveau met een boosterprik weer kunnen oprekken."

De boostervaccinatiecampagne begon halverwege september en verloopt voorspoedig. Van alle volledig gevaccineerden, ruim 81 procent van de bevolking, heeft al bijna de helft de aanvullende prik gehad.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions