Clicky

 
Transport Online - Sander Jansen nieuwe CEO Stellantis Nederland

Sander Jansen nieuwe CEO Stellantis Nederland

Sander Jansen nieuwe CEO Stellantis Nederland

AMSTERDAM - Stellantis Nederland krijgt een nieuwe CEO. Sander Jansen neemt deze rol per 1 januari 2022 over van Aigline James die, na zo’n tweeëneenhalf jaar aan het roer te hebben gestaan bij de Nederlandse verkoop- en marketingorganisatie, een positie met mondiale verantwoordelijkheid aanneemt binnen Stellantis.

Sander Jansen is geen onbekende in de Nederlandse organisatie. Sinds 2008 bekleedde hij verschillende functies, binnen diverse bedrijfsdisciplines. Van 2018 tot en met 2020 was hij algemeen directeur bij Opel Nederland, waarna hij doorstroomde naar een Europese positie bij Enlarged Europe. Hij was daar als Head Opel/Vauxhall verantwoordelijk voor de Europese verkoopactiviteiten.

Spannende uitdagingen en mooie kansen

Na zo’n anderhalf jaar op deze internationale positie keert Jansen dus weer terug naar Nederland. “De overgang naar elektrificatie en de toenemende digitalisering zorgen voor spannende uitdagingen en mooie kansen, waarmee we voor alle voorkeuren van onze klanten een passend aanbod zullen hebben”, zegt Sander Jansen.

“Ik kijk ernaar uit om de kansen die er liggen samen met de teams binnen Stellantis Nederland aan te grijpen en de positie van onze merken verder te versterken door de groeipotentie te benutten. Ons e-offensief is in volle gang en binnen enkele jaren vanaf nu hebben we ons huidige elektrische gamma fors uitgebreid. Dat zal zeker aan onze groei bijdragen.”

James blijft bij Stellantis

Aigline James blijft actief binnen Stellantis, als Head of Transversal Products bij Corporate Sales & Marketing. Op deze positie is zij verantwoordelijk voor alle technologieën en toepassingen die de veertien merken van Stellantis met elkaar delen, van aandrijflijnen tot en met connectiviteit, infotainment en ADAS. De belangrijkste missie van James binnen deze positie is het inventariseren van de behoeften van de merken om op basis hiervan de specificaties van de te ontwikkelen producten te definiëren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden