Clicky

 
Transport Online - Wensink Ford herverdeelt Ford Rayon in samenwerking met Ford dealers Sutherland en Boerhof

Wensink Ford herverdeelt Ford Rayon in samenwerking met Ford dealers Sutherland en Boerhof

Wensink Ford herverdeelt Ford Rayon in samenwerking met Ford dealers Sutherland en Boerhof

LEEUWARDEN - Vanaf 1 januari vinden er belangrijke wijzigingen plaats in het Ford rayon waarin Wensink Ford actief is. Met de herverdeling van een aantal vestigingen in samenwerking met andere Ford dealers werkt men aan de toekomstvisie van Wensink Ford en Ford Nederland. De Ford vestigingen in Leeuwarden en Sneek worden overgedragen aan de Friese Ford dealer Sutherland.

Het Ford dealerschap in Winschoten en Veendam worden overgedragen aan de Groningse Ford dealer Boerhof. Daarnaast is Wensink Ford in gesprek over nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding van het verzorgingsgebied .

Centralisatie van activiteiten

De herstructurering past in de strategie van Ford Nederland en Wensink Automotive om de belangen van de klanten centraal te stellen. De automobielbranche is bijzonder in beweging met onder meer de elektrificatie van personen- en bedrijfswagens. Een op de vier zakelijke leaserijders kiest al voor een elektrisch voertuig. En ook in de particuliere markt wint deze schone aandrijving aan populariteit.

De modellenrange van Ford is voor een groot deel leverbaar als hybride of volledig elektrisch aangedreven variant. Om klanten in de toekomst goed te kunnen bedienen, zijn slagvaardige dealerorganisaties nodig die goed begrijpen wat er in een gebied leeft én mogelijk is. Daarom heeft Ford Wensink in samenwerking met collega-dealers besloten vier vestigingen over te dragen en in de toekomst mogelijk andere vestigingen over te nemen.

De vestigingen in Leeuwarden en Sneek vallen per 1 januari onder de verantwoordelijkheid van Ford Sutherland. Ford Boerhof neemt de vestigingen in Winschoten en Veendam over. Beide dealers kennen de regio goed en kunnen door de centralisatie van activiteiten de belangen van de Fordrijder beter behartigen.

In samenspraak met Ford Nederland gaat Wensink ook mogelijkheden tot uitbreiding van het verzorgingsgebied onderzoeken. Eerder werd al het Ford dealership in Zevenaar overgenomen.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden