Clicky

 
Transport Online - Showtuin Heeten brengt sierbestrating, tuinhout en veranda’s thuis met nieuwe Volvo FM

Showtuin Heeten brengt sierbestrating, tuinhout en veranda’s thuis met nieuwe Volvo FM

Showtuin Heeten brengt sierbestrating, tuinhout en veranda’s thuis met nieuwe Volvo FM
13-12-2021 11:13 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HEETEN - Showtuin Heeten heeft een Volvo FM 500 8x2-bakwagen in gebruik genomen voor de levering van sierbestrating en tuinaccessoires. De lage instap, de wendbaarheid en de uitstraling waren voor Showtuin Heeten doorslaggevende redenen om voor de Volvo FM te kiezen. De truck is geleverd door de Rijssense vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

“Het is onze eerste Volvo FM”, zegt Bas Middeldorp, directeur-eigenaar van Showtuin Heeten. “Deze truck zetten we in voor het transport en de levering van sierbestrating, tuinhout en veranda’s naar particulieren, stratenmakers en hoveniers.”

Lage instap van de Volvo FM

Wendbaarheid, een lage instap en rijcomfort waren belangrijke eisen bij de oriëntatie. “Doorslaggevende reden om juist voor de Volvo FM te kiezen is de lage instap”, zegt Middeldorp. “De chauffeur heeft in het hoogseizoen zo’n 15 à 20 losadressen per dag. Dan is een comfortabele, lage instap met twee treden een groot voordeel. Daarnaast komen we met deze truck heel veel in woonwijken, waar de ruimte vaak beperkt is en de chauffeur ook te maken heeft met geparkeerde auto’s en drempels. Voor optimale wendbaarheid is de truck daarom voorzien van een gestuurde voor- en naloopas. De luchtgeveerde vooras draagt bij aan extra rijcomfort.”

Uitgebreide veiligheidsopties

Voor extra comfort onderweg is de truck voorzien van een Driver Deluxe-pakket en een mediapakket. De truck is verder uitgerust met het Visibility Plus-pakket voor optimaal zicht. “Onderweg, en met name in woonwijken, is goed zicht zo belangrijk”, zegt Middeldorp. “We hebben aan alle kanten camera’s, inclusief dodehoekcamera die zicht geeft op de volledige zijkant van de truck.”

Verrijdbare autolaadkraan

De Volvo FM is voorzien van 14 tonmeter Kennis verrijdbare autolaadkraan. “We kunnen met deze kraan van voor tot achter rijden in de laadbak. Daardoor hebben we een 2700 graden werkgebied voor het lossen van materieel en kunnen we met deze truck eigenlijk op elke denkbare plek uit de voeten.”

Visitekaartje voor het bedrijf

Bij de configuratie van de truck waren verschillende partijen betrokken. “Nijwa Rijssen leverde de truck, Hyva verzorgde de opbouw van de laadbak en de autolaadkraan en reclamebureau Ongewoon uit Vaassen ontwierp de bestickering die door Marnix Sign is aangebracht. Het eindresultaat is schitterend. Met deze truck komen we bij de klant thuis en dan vind ik het belangrijk dat je met een representatief voertuig voor komt rijden. Bovendien past de nieuwe Volvo FM door de ruimere cabine ook mooi bij onze Volvo’s FH, zodat we in ons wagenpark eenheid hebben in uitstraling.”

Partnership met merk en dealer

Bas Middeldorp is naast directeur-eigenaar van Showtuin Heeten ook mede-eigenaar van Middeldorp Zand & Grind. “We hebben nu vier Volvo’s FH en één Volvo FM in het wagenpark. We rijden al zeker dertig jaar met Volvo-trucks en werken al net zo lang samen met Nijwa. Het merk en de dealer passen bij ons. Er is sprake van wederzijds vertrouwen en de lijnen zijn kort: dat is de basis voor een succesvolle samenwerking.”

‘Inspiratie voor uw tuin’, is het motto van Showtuin Heeten. Showtuin Heeten biedt alles voor de inrichting van de tuin, variërend van sierbestrating, veranda’s en overkappingen tot tuinverlichting, tuinhout, siergrind en siersplit, kunstgras en andere tuinartikelen. Het totale assortiment bedraagt meer dan 35.000 artikelen. In Heeten kunnen de klanten inspiratie opdoen in een showtuin van 2500 m2. “We willen dat onze klanten de producten kunnen beleven. Sierbestrating moet je kunnen zien, dat geldt ook voor verlichting waar we een aparte showroom voor hebben en natuurlijk ons assortiment veranda’s.”

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden