Clicky

 
Transport Online - BYD levert voor het eerst elektrische bussen aan Bergkvarabuss in Zweden

BYD levert voor het eerst elektrische bussen aan Bergkvarabuss in Zweden

BYD levert voor het eerst elektrische bussen aan Bergkvarabuss in Zweden
13-12-2021 09:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SKANE - BYD, 's werelds grootste fabrikant van elektrische bussen, is op 12 december begonnen met de levering van elektrische bussen aan de openbaarvervoermaatschappij Bergkvarabuss in Skåne, Zweden. Het is de eerste keer dat volledig elektrische bussen worden gebruikt voor regionaal en langeafstandsvervoer in Zweden, wat deze eerste levering nog belangrijker maakt.

De eerste levering van 45 elektrische bussen van BYD markeert de eerste fase van een substantiële order van 79 exemplaren die eerder dit jaar door Bergkvarabuss is geplaatst. De bestelling bestrijkt het hele spectrum van BYD’s volledig elektrische en emissievrije bussen, allemaal met de allernieuwste geavanceerde technologie van de wereldberoemde experts op het gebied van voertuigen op nieuwe energie.

Eenmaal in dienst zullen de elektrische bussen worden ingezet om zes steden in de Zweedse regio Skåne met elkaar te verbinden, waaronder Ängelholm, Malmö, Trelleborg, Ystad, Simrishamn en Sjöbo. Hoewel de bussen nieuw zijn voor Bergkvarabuss, genieten de elektrische bussen van BYD al populariteit in de Scandinavische regio en in andere delen van Zweden, waar ze worden gewaardeerd vanwege hun betrouwbaarheid, veiligheid en prestaties, zelfs bij extreem lage temperaturen. Het versterkt verder de positie van BYD als toonaangevende leverancier van elektrische bussen aan de Scandinavische regio. Veel van de bussen worden in Europa gebouwd in de productiefaciliteit van BYD in Komárom, Hongarije.

De eerste levering aan Bergkvarabuss omvat vier van BYD's bestverkochte elektrische bussen van 12 meter, evenals gloednieuwe modellen uit het assortiment elektrische bussen van BYD: 18 exemplaren van 13 meter en nog eens 23 stuks van 15 meter.

Alle volledig lektrische bussen profiteren van de nieuwste generatie BYD Iron-Phosphate Battery Technology. Dankzij verbeterde batterijdichtheid leveren de batterijen indrukwekkend lange rijbereiken op, zoals bewezen onder SORT-testomstandigheden. Het innovatieve thermische beheersysteem voor batterijen van BYD zorgt ook voor een langere levensduur van de batterij en optimaliseert de veiligheid. De technische innovatie van BYD strekt zich verder uit tot de 6-in-1-controller, die de primaire elektronische componenten van het voertuig integreert.

De nieuwste elektrische 15 meter bus van BYD biedt een enkel laadbereik van 400 km onder SORT-testomstandigheden. Zowel de BYD 13-meter als de 15-meter zijn ontworpen om indruk te maken op elk niveau. Van hun slanke en stijlvolle carrosserie tot het eigentijdse interieur uitgerust met comfortabele stoelen, sfeerverlichting en handig geplaatste USB-oplaadpunten, de bussen zijn ontworpen met de passagierservaring in het achterhoofd.

Deze voordelen gaan ook op voor de populaire 12 meter bus van BYD, die wordt beschouwd als een van de best verkochte modellen in het elektrische bussenassortiment van BYD. De 12 meter-versie is onlangs geüpgraded met de allernieuwste BYD-technologie voor veiligheid en prestaties, evenals verbeteringen voor het comfort van de passagiers. Het model biedt een rijbereik van 400 km met een enkele lading (SORT II-testomstandigheden).

Dit tezamen zorgt ervoor dat de elektrische bussen van BYD een praktisch en bereikbaar alternatief zijn voor veel openbaarvervoerbedrijven, die zoeken naar schone, stille en efficiënte emissievrije voertuigen voor hun busvloten.

“Als een van de grootste busbedrijven van Zweden is het belangrijk voor ons dat we betrokken zijn en leiden in de sector, deze vloot benadrukt dat. Het openbaar vervoer in Zweden is een belangrijke speler in het aanpakken van klimaatverandering binnen onze samenleving en ik ben er trots op dat Bergkvarabuss hierbij betrokken is en hieraan bijdraagt door haar passagiers emissievrije vervoersoplossingen aan te bieden”, aldus Per Thorsell, CEO van Bergkvarabuss. Hij voegde toe: "De 100% elektrische voertuigen van BYD maken veilig, duurzaam en comfortabel regionaal busvervoer mogelijk en we zullen ze opladen met groene stroom die is gemarkeerd met het 'Good Environmental Choice-label'."

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe B.V., zei: “We zijn verheugd om onze allereerste levering aan Bergkvarabuss te doen, en we zijn er trots op dat dit de eerste elektrische bussen zullen zijn die op regionale routes in Zweden zullen worden gebruikt. De Scandinavische markt is een uitstekend voorbeeld in het omarmen van groen vervoer, en de snelgroeiende aanwezigheid van BYD emissievrije elektrische bussen levert hier een positieve bijdrage aan. We verwelkomen Bergkvarabuss als nieuwe klant en kijken ernaar uit om hen nu en in de toekomst te ondersteunen met schone, betrouwbare en veilige oplossingen in elektrische bussen.”

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden