Clicky


Acht doden en acht vermisten bij ingestorte kaarsenfabriek VS

Acht doden en acht vermisten bij ingestorte kaarsenfabriek VS
13-12-2021 09:12 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MAYFIELD - Acht werknemers van de kaarsenfabriek in de Amerikaanse plaats Mayfield zijn officieel doodverklaard. De fabriek stortte in nadat zware tornado's vrijdagavond en zaterdagochtend over het midden van Verenigde Staten trokken. Ook worden nog acht werknemers vermist. Eerdere berichten hadden het over zeventig vermisten.

"Eén is al te veel, maar we danken God dat het er veel, veel minder blijken", liet woordvoerder Bob Ferguson van Mayfield Consumer Products zondag weten. Bij het bedrijf werkten 110 mensen.

Mayfield ligt in de zwaar getroffen staat Kentucky. Gouverneur Andy Beshear zei eerder dat in totaal zeker tachtig mensen in Kentucky zijn omgekomen door de tornado's. Hij verwachtte dat het aantal dodelijke slachtoffers waarschijnlijk de honderd zou gaan passeren. Het is niet duidelijk hoeveel slachtoffers bij de kaarsenfabriek hij vreesde ten tijde van die inschatting.

Reddingspoging

Woordvoerder Ferguson van de fabriek zei zondag dat de zoektocht in het puin nog altijd wordt gezien als een reddingspoging en niet als een bergingsoperatie. "We hebben nog steeds goede hoop dat we misschien enkele van de acht vermisten kunnen lokaliseren", zei hij.

Eerder stelde Beshear dat het een "wonder" zou zijn als er op de plek nog iemand levend wordt aangetroffen. Veel gebouwen in Mayfield zijn volledig verwoest.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de situatie in Kentucky volgens een woordvoerder officieel uitgeroepen tot een "grote federale ramp". Dat maakt de weg vrij om vanuit Washington extra middelen in te zetten om de zo hevig getroffen staat te helpen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions