Clicky

 
Transport Online - Bijna 5 miljoen kijkers voor kampioensrace Max Verstappen

Bijna 5 miljoen kijkers voor kampioensrace Max Verstappen

Bijna 5 miljoen kijkers voor kampioensrace Max Verstappen
13-12-2021 09:07 | Sport | auteur ANP

HILVERSUM - Bijna 5 miljoen Nederlanders hebben zondagmiddag naar de F1-race in Abu Dhabi gekeken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Max Verstappen werd als eerste Nederlander ooit wereldkampioen Formule 1.

Op Ziggo Sport Select keken 2,54 miljoen mensen naar de wedstrijd, op Ziggo Sport schakelden nog eens 2,37 miljoen mensen in. Volgens Ziggo keken er ook nog 416.000 mensen op hun smartphone of tablet naar de wedstrijd. Met die laatste cijfers opgeteld komt het totaal aantal kijkers op 5,3 miljoen. De race staat op de eerste plaats van de best bekeken programma's van de zondag.

Het moment dat Verstappen daadwerkelijk de winst in de wacht sleepte werd door ruim 6 miljoen Nederlanders bekeken. Dit moment vormde met afstand de piek in het aantal kijkers tijdens de race zondagmiddag. Het aantal kijkers groeide naarmate de climax van de rit dichterbij kwam, laat de SKO desgevraagd weten.

De race in Abu Dhabi was de best bekeken Formule 1-uitzending in de Nederlandse kijkgeschiedenis. Dit record was eerder voor de F1-race in Zandvoort, in september dit jaar. Daar keken toen 3 miljoen mensen naar.

Maar in de toplijst met best bekeken programma's ooit staat de race van Verstappen niet. Zo trok bijvoorbeeld het Eurovisie Songfestival afgelopen jaar al meer kijkers: daar bleven 5,4 miljoen Nederlanders voor thuis. De best bekeken uitzending sinds SKO begon met meten, blijft de WK-wedstrijd Nederland-Argentinië in 2014. Negen miljoen mensen zagen toen thuis hoe Oranje de halve finale verloor. Naar schatting keken er toen ook nog 3 miljoen mensen buitenshuis, al worden die cijfers nooit officieel naar buiten gebracht.

Na de F1-race in Abu Dhabi was het Journaal van 20.00 uur het best bekeken programma van de zondag, met bijna 3 miljoen kijkers.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden