Clicky

 
Transport Online - Teambaas Horner is safetycar en Pérez heel dankbaar

Teambaas Horner is safetycar en Pérez heel dankbaar

Teambaas Horner is safetycar en Pérez heel dankbaar
12-12-2021 23:39 | Sport | auteur ANP

ABU DHABI - Teambaas Christian Horner van Red Bull erkende na de krankzinnige ontknoping van het Formule 1-seizoen dat Max Verstappen best wat geluk had gehad. "Ik zei dat we een wonder nodig hadden in de laatste tien rondes en godzijdank kwam toen die safetycar", aldus Horner. "Max had daar wat geluk mee, maar het was ook een geweldige strategie van het team om hem toen meteen naar binnen te halen voor zachte banden."

Toen de safetycar vlak voor het ingaan van de laatste ronde weer van de baan verdween, kon Verstappen een ultieme aanval doen op zijn titelrivaal Lewis Hamilton. Op nieuwe banden passeerde hij de Brit, waardoor de Nederlander de titel greep.

"Niet alleen deze race, maar het hele seizoen heeft Max geweldig en constant gepresteerd", aldus Horner. "Alle lof ook naar Lewis, hij was het hele jaar een fenomenale opponent. Dat maakt deze prestatie van ons alleen maar knapper. De strijd om het kampioenschap kwam aan op de laatste ronde en Max heeft het voor elkaar gekregen, in typische Max-stijl. Ik ben zo trots op hem en op het team."

Horner loofde ook Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen die Hamilton een tijdje ophield waardoor de Nederlander weer dichterbij kon komen. "Checo was vandaag de perfecte teamgenoot, hij deed het super door op totaal versleten banden Lewis achter zich te houden. Zonder hem was Max waarschijnlijk geen wereldkampioen geworden."

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • J.Roeland
    Simon Loos
  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions