Clicky

 
Transport Online - Johnson kondigt versnelling boosterprogramma VK aan om Omikron

Johnson kondigt versnelling boosterprogramma VK aan om Omikron

Johnson kondigt versnelling boosterprogramma VK aan om Omikron
12-12-2021 23:35 | Coronavirus | auteur ANP/AFP/RTR

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson heeft zondag een versnelling van het boosterprogramma in zijn land aangekondigd. Alle volwassenen in het Verenigd Koninkrijk zullen vanaf volgende week worden uitgenodigd voor een boosterprik, zei Johnson in een televisietoespraak. Dat is een maand sneller dan tot nu toe was gepland.

"Het is nu duidelijk dat twee dosissen van het vaccin simpelweg niet genoeg zijn om het benodigde beschermingsniveau te hebben", zei Johnson onder meer. "Maar het goede nieuws is dat onze wetenschappers erop vertrouwen dat we dat beschermingsniveau met een derde dosis, een boosterprik, weer kunnen oprekken."

De versnelling van het boosterprogramma is volgens Johnson nodig vanwege de opkomst van de Omikron-variant, die hij in zijn toespraak zelfs vergeleek met "een vloedgolf" die op komst is. In het VK werden zondag 1239 nieuwe besmettingen met de Omikron-variant bevestigd, bijna een verdubbeling tegenover de 633 besmettingen die zaterdag waren gerapporteerd.

Zelftest

Eerder op zondag kondigde de Britse regering al nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten vanaf dinsdag mensen die deels of volledig gevaccineerd zijn en die contact hebben gehad met iemand die besmet is, zeven dagen lang een zelftest doen.

Vlak na de aankondiging van Johnson crashte de website van de Britse gezondheidsdienst NHS, omdat mensen zich haastten om er boosterprikken te boeken, meldde de krant The Independent. "De NHS-website ondervindt momenteel technische problemen. We werken eraan om deze problemen op te lossen. Bedankt voor uw geduld", aldus een verklaring op de website.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden