Clicky


Inbraak in Amsterdam, mogelijk opnieuw huis PSV'er Zahavi

Inbraak in Amsterdam, mogelijk opnieuw huis PSV'er Zahavi
12-12-2021 23:29 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - In Amsterdam is er zondagavond ingebroken in een huis aan de Arenborg in de wijk Buitenveldert. De politie doet wegens privacyredenen geen uitspraken bij wie dit is, maar een woordvoerster bevestigt dat in het huis eerder een overval is gepleegd. In mei dit jaar werd in die straat het huis van Eran Zahavi, voetballer van PSV, overvallen.

Ook de woordvoerster van PSV kon niet bevestigen dat het om het huis van Zahavi gaat. Ze wist wel te melden dat de voetballer momenteel niet in Nederland is.

De politie vraagt zondag uit te kijken naar twee personen. Een iemand met een grijs trainingspak en zwarte capuchon, de ander met een donkere broek en lichte jas. Ze hebben twee trolleys bij zich, aldus het bericht op Burgernet. Onduidelijk is nog of iemand thuis was ten tijde van de inbraak, er is niemand gewond geraakt.

Bij de overval in mei werden Zahavi's vrouw en vier jonge kinderen thuis op gewelddadige wijze door twee mensen overvallen. Ze kregen tape over hun mond en de vrouw werd met een vuurwapen bedreigd. Zahavi was op dat moment onderweg naar een uitwedstrijd tegen het Tilburgse Willem II. Er werden meerdere spullen en geld gestolen. Voor zover bekend heeft de politie nog niemand voor die overval aangehouden.

Zahavi's club PSV speelde zondagavond een uitwedstrijd bij NEC in Nijmegen. De spits ontbrak omdat hij geblesseerd is.