Clicky

 
Transport Online - Weer iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Weer iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Weer iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen
11-12-2021 16:42 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal weer iets verminderd. In de ziekenhuizen bevinden zich zaterdag in totaal 2743 coronapatiënten. Momenteel behandelen intensive cares 634 mensen met Covid-19. Op de verpleegafdelingen liggen 2109 patiënten met de longaandoening, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag lagen er in totaal 2783 mensen in de ziekenhuizen met Covid-19.

Op de verpleegafdelingen liggen zaterdag 39 coronapatiënten minder dan vrijdag. Op de ic's ligt er een patiënt minder dan vrijdag.

Het afgelopen etmaal zijn er 342 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen in de ziekenhuizen, dat zijn er iets meer dan vrijdag.

Duitsland

Duitsland behandelt 21 Nederlanders op een ic. Vrijdag werden 21 patiënten naar een ander ziekenhuis gebracht, om zo de belasting van coronapatiënten te spreiden. Op de ic's liggen nu, inclusief de mensen in Duitsland, 655 coronapatiënten. Dat zijn er evenveel als een dag eerder. De afgelopen 24 uur zijn 41 nieuwe mensen met Covid-19 opgenomen op een ic. 441 patiënten liggen vanwege een andere reden dan Covid-19 op de ic, bijvoorbeeld door de gevolgen van een verkeersongeluk. Dat zijn er 33 minder dan vrijdag.

Er worden afgelopen week gemiddeld twee mensen per dag minder op een ic opgenomen dan een week geleden. Het huidige weekgemiddelde is 42.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden