Clicky

 
Transport Online - Hoekstra: CDA zal zich anders opstellen in nieuw kabinet

Hoekstra: CDA zal zich anders opstellen in nieuw kabinet

Hoekstra: CDA zal zich anders opstellen in nieuw kabinet
11-12-2021 16:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie

DEN HAAG - "In het nieuwe kabinet zal het CDA zich anders opstellen." Die belofte doet partijleider Wopke Hoekstra aan CDA'ers, enkele dagen voor de presentatie van het nieuwe coalitieakkoord. De partij zal duidelijker maken hoe het zich opstelt in bepaalde discussies, aldus Hoekstra.

"Compromissen sluiten we vanuit onze CDA-idealen", zegt de partijleider en demissionair minister van Financiën aan het digitale congres van het CDA. Na regeringsdeelname, maanden van gedoe binnen de partij en een rommelige campagne, verloor het CDA veel zetels bij de verkiezingen van maart dit jaar. Nu wil de partij het anders doen. "Ons eigen geluid zal helder en herkenbaar zijn."

Na de maanden van crisis heeft Hoekstra met een tijdelijk bestuur en leden van de partij "samengewerkt aan een nieuw CDA". De partij zal zich direct moeten bewijzen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Hoekstra weet dat die verkiezingen komen in een "moeilijke tijd, ook voor het CDA".

Coalitieakkoord

Over het aanstaande coalitieakkoord kan Hoekstra inhoudelijk nog niets delen met partijleden, omdat er nog geen officieel akkoord ligt. "Surrealistisch", noemt de christendemocraat dat. Leden kwamen eerder op de dag ook met voorstellen die de partijtop van het CDA oproepen bepaalde standpunten in te nemen. Een deel van die resoluties moest Hoekstra ontraden, omdat de thema's aan de formatietafel zijn besproken.

Wel drukte de partijleider leden op het hart dat de "finishline in zicht" is. Het akkoord wordt volgende week gepresenteerd, is de verwachting.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden