Clicky

 
Transport Online - Formatiegesprekken na het weekend verder

Formatiegesprekken na het weekend verder

Formatiegesprekken na het weekend verder
10-12-2021 23:29 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De gesprekken over de formatie van een nieuw kabinet van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn vrijdagavond nog niet afgerond. "We zijn er bijna", verklaarde CDA-leider Wopke Hoekstra na afloop van urenlang overleg.

"We gaan nog even lekker door", aldus D66-leider Sigrid Kaag toen ze wegging. Gert-Jan Segers (ChristenUnie) zei dat de partijen maandagmorgen verder praten. "We naderen het einde." Volgens informateur Wouter Koolmees gaat het overleg goed, maar "zijn we nog niet klaar".

De partijleiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zullen vanwege allerlei andere verplichtingen voor zover bekend dit weekend niet verder overleggen. Zaterdag heeft Hoekstra een congres van zijn partij. Zondag houden we rust, aldus Segers.

Debat

Het lijkt erop dat de eerste stukken begin volgende week voorgelegd zullen worden aan de fracties, waarna het coalitieakkoord besproken kan worden in een debat in de Tweede Kamer. Ingewijden denken dat het coalitieakkoord mogelijk woensdag wordt gepresenteerd.

Volgende week heeft VVD-leider en premier Mark Rutte een drukke week. Dinsdag is hij bezet door overleg over corona en donderdag moet hij naar een EU-top in Brussel. Daardoor zijn de mogelijkheden om het akkoord te presenteren en met de Kamer te bespreken beperkt.

Langste formatie ooit

De doorstart van het kabinet-Rutte III laat lang op zich wachten. Het is al de langste formatie ooit. Het is meer dan 38 weken geleden dat de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaatsvonden.

Er zijn inmiddels veel plannen van het nieuwe kabinet naar de media gelekt. Zo wordt er veel extra geïnvesteerd in onderwijs, zou rekeningrijden worden ingevoerd en het leenstelsel verdwijnen. Ook zou de kinderopvang voor de laagste inkomens gratis worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden