Clicky

 
Transport Online - Eerste Opel Vivaro-e HYDROGEN van de band gerold

Eerste Opel Vivaro-e HYDROGEN van de band gerold

Eerste Opel Vivaro-e HYDROGEN van de band gerold

AMSTERDAM - De eerste Opel Vivaro-e HYDROGEN is van de band gerold en gaat emissievrije kilometers maken in het wagenpark van Miele, fabrikant van premium huishoudelijke apparaten. De bestelwagen op waterstof wordt dagelijks ingezet in het Rijn-Main-gebied. Opel-CEO Uwe Hochgeschurtz en Head of Development Marcus Lott waren aanwezig bij de productiestart in Rüsselheim.

“Met de nieuwe Opel Vivaro-e HYDROGEN beginnen we aan het volgende hoofdstuk van ons aanbod voor duurzame mobiliteit. Het slimme concept combineert de voordelen van waterstofaandrijving met de veelzijdigheid en de eigenschappen van onze bestverkochte lichte bedrijfswagen”, aldus Uwe Hochgeschurtz.

Marcus Lott voegt daar aan toe: De nieuwe Opel Vivaro-e HYDROGEN voldoet perfect aan de eisen van wagenparkbeheerders. De bedrijfswagen op waterstof is de ideale oplossing voor het emissievrij afleggen van grote afstanden zonder tijd te verliezen met het opladen van batterijen. De Opel Vivaro-e HYDROGEN brengt emissievrije mobiliteit naar de toekomst, zeker voor zakelijk gebruik.”

Slim concept: grote actieradius, emissievrij, snel tanken

De Vivaro-e HYDROGEN is gebaseerd op de bestaande batterij-elektrische Opel Vivaro-e, de 2021 International Van of the Year. Met volle waterstoftanks bedraagt de actieradius meer dan 400 kilometer (WLTP1). De 45 kW brandstofcel genereert genoeg vermogen voor lange snelwegafstanden. Het tanken van waterstof duurt slechts drie minuten – dat is ongeveer net zo snel als het tanken van een conventionele diesel- of benzineauto.

De 10,5 kWh lithium-ion-batterij zorgt, indien nodig, voor een dynamisch piekvermogen, bijvoorbeeld tijdens het wegrijden en accelereren. De batterij-opslag dient als reserve voor dit soort situaties, zodat de brandstofcel altijd onder optimale omstandigheden kan werken. Ook maakt de batterij regeneratief remmen mogelijk en kan hij, indien nodig, met een stekker worden opgeladen bij bijvoorbeeld een laadstation. Dat levert nog eens extra 50 km volledig elektrische actieradius op. De Vivaro-e HYDROGEN is standaard voorzien van een driefase boordlader (11 kW) en een laadkabel.

Dankzij een slimme indeling vraagt de Vivaro-e HYDROGEN geen enkel compromis ten opzichte van de versie met verbrandingsmotor. Hij biedt nog steeds tot 5,3 of 6,1 m3 laadvolume. De waterstof-elektrische bedrijfswagen is leverbaar in de lengtes M en L (4,95 en 5,30 meter lang) en met een laadvermogen tot 1.000 kg.

Net als de batterij-elektrische versie en de versie met verbrandingsmotoren biedt de Vivaro-e HDYROGEN ongebruikelijk veel bestuurdersassistentiesystemen die de veiligheid verhogen. Tot het aanbod behoren onder meer een achteruitrijcamera met 180 graden zicht, een Blind Spot Alert en een Park Pilot voor en achter.

Het infotainmentsysteem Multimedia Navi Pro is te bedienen met stemherkenning of via het kleuren-touchscreen en is geschikt voor verbinding via Apple CarPlay en Android Auto. Het navigatiesysteem is voorzien van kaarten voor Europa, dynamische routebegeleiding en TMC. Het interieur is tijdens het laden te verkoelen of te verwarmen via OpelConnect en de laadtijden zijn in te plannen via de myOpel-app.

De nieuwe Vivaro-e HYDROGEN profiteert van meer dan 20 jaar aan ervaring op het gebied van de ontwikkeling van waterstof-elektrische voertuigen bij Opel en Stellantis. De productie vindt plaats bij Opel Special Vehicles (OSV) in Rüsselheim. Met de nieuwe Vivaro-e HYDROGEN breidt Opel het aanbod geëlektrificeerde modellen verder uit. Klanten kunnen kiezen voor de aandrijfvorm die het beste past bij hun wensen. De Vivaro-e HYDROGEN is een aanvulling op de batterij-elektrische Combo-e, Vivaro-e en Movano-e die nu al te bestellen zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden