Clicky

 
Transport Online - Ruim 69.000 ton vracht afgehandeld op Brussels Airport in november

Ruim 69.000 ton vracht afgehandeld op Brussels Airport in november

Ruim 69.000 ton vracht afgehandeld op Brussels Airport in november
10-12-2021 10:32 | Luchtvracht | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - Het totale vrachtvolume op Brussels Airport kende ook in november een mooie groei (+ 20 procent in vergelijking met 2020). De groei in luchtvracht (+ 23 procent) is het grootst in het volvrachtsegment (+ 55 procent) en in het volume vracht aan boord van passagiersvluchten (+ 41 procent) dat zich verder herstelt dankzij het groeiend aantal passagiersvluchten. De expressdiensten kenden een zeer lichte daling (-4 procent) maar de volumes blijven op een hoog niveau.

In het volvrachtsegment kent Brussels Airport opnieuw een groei bij zowat alle bestaande klanten zoals onder meer Qatar Airways, Ethiopian Airlines, Singapore Airlines en Sichuan Airlines. Vooral de routes vanuit Azië en Noord-Amerika dragen bij aan de extra groei. Daarmee blijft Azië de grootste regio, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika.

Het transport van Covid-19-vaccins van en naar Brussels Airport gaat door; met meer dan 750 miljoen vaccins afgehandelde vaccins sinds de start van het vaccintransport in november 2020, zowel voor import, transit als export.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions