Clicky


Deense politie houdt 48 uur lange non-stop transportcontrole

Deense politie houdt 48 uur lange non-stop transportcontrole
09-12-2021 17:07 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

KORSOR - De Deense politie heeft maandag en dinsdag een 48 uur durende transportcontrole gehouden bij de Grote Beltsbrug tussen de eilanden Funen en Seeland. Meerdere vrachtwagens werd de verdere rit verboden, verder werd een bullbar in beslag genomen en een buitenlandse vrachtwagen met gemanipuleerde snelheidsbegrenzer viel door de mand. Daarnaast werd de politie nog opgeroepen voor een gevaarlijke 'draaimolenrit'.

in totaal zo'n 375 vrachtwagens, waarvan 58 buitenlandse voertuigen werden gecontroleerd. Het resultaat van de inspectie waren 57 overtredingen bij Deense vrachtwagens en 15 overtredingen bij buitenlandse vrachtwagens.

De tenlasteleggingen waren voor fouten en gebreken, overtredingen van de regels voor het wegvervoer en rijden met gevaarlijke goederen, manipulatie van de AdBlue-systemen en rij- en rusttijden.

Diverse brede, lange en zware speciale transporten werden gecontroleerd. Er was een gebrek aan speciale vervoersvergunningen, er was in sommige gevallen geen begeleidende auto aanwezig, en er was onvoldoende markering van de uitstekende lading.

Een tankwagen met in totaal 40.000 liter van de licht ontvlambare stof Ethanol werd geïnspecteerd. Dit leidde tot een overtreding van de regels voor het rijden met gevaarlijke stoffen, omdat het slot van de tank niet volgens de voorschriften was beveiligd. Dit resulteert in een niet onbelangrijke boete voor zowel de vervoerder als de chauffeur.

Gemanipuleerde snelheidsbegrenzer

Bij een Bulgaarse vrachtwagen werd de snelheidsbegrenzer gemanipuleerd zodat deze 92 km/u kon rijden, ook al mag hij niet harder dan 90 km/u. Dit soort zaken kost een onvoorwaardelijke intrekking van het rijbewijs en een forse boete voor het bedrijf.

Ongeveer 25 voertuigen, die de gecontroleerd werden, vertoonden zulke ernstige gebreken dat ze niet verder mochten rijden totdat ze waren opgelost. Wanneer de politie dit soort zaken bij buitenlandse voertuigen vindt, wordt de vrachtwagen in beslag genomen totdat deze gerepareerd is, de rekening in de werkplaats is betaald en de boete is betaald door de buitenlandse vervoerder.

Politie stopte gevaarlijke draaimolenrit

Tijdens de controle kreeg de politie een melding van enkele buurtbewoners over een opzienbarend schouwspel. Ze hadden een zeer gevaarlijk transport gezien van een cdraaimolen die achter een vrachtwagen aan werd getrokken over een landweg bij Skælskør.De verkeerspolitie reed uit om de opmerkelijke vrachtwagen te vinden, die ze hadden gestopt in Stigsnæs, Skælskør, waar hij op weg was naar de veerboot Kalundborg-Samsø.

Op een zelfgemaakte aanhanger stond een kleine draaimolen. De trailer was volledig illegaal omdat deze ernstige gebreken vertoonde en niet kon worden geregistreerd. Dus de draaimolenrit stopte hier. De vrachtwagen die de draaimolen trok, had geen tol betaald, dus de kentekenplaten werden door de paolitie ingenomen. De draaimolen moest later worden opgehaald door een voertuig dat hem legaal kon vervoeren.

Chauffeur protesteert tegen in beslag genomen bullbar

Een Deense vrachtwagen had een zogenaamde bullbar gemonteerd, die een aanrijding met een dier op de weg kan voorkomen. Dit is niet togestaan in Denemarken, dus de vrachtwagen mocht pas verder rijden toen de bullbar werd gedemonteerd. Vervolgens werd deze in beslag genomen door de politie. De chauffeur protesteerde tegen de inbeslagname van de bullbar, dus de rechtbank moet nu beslissen of de politie-interventie terecht was.

Foto's

  • VDS
    VDS