Clicky

 Frans-Japanse treinen voor snelle Britse spoorverbinding

Frans-Japanse treinen voor snelle Britse spoorverbinding
09-12-2021 14:03 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk bestelt voor de snelle spoorverbinding tussen Londen en Birmingham treinen bij een consortium van het Franse Alstom en het Japanse Hitachi. Voor 2 miljard pond, omgerekend ruim 2,3 miljard euro, gaan de twee bedrijven "de snelste trein van Europa" leveren. Die moet een maximale snelheid van 360 kilometer per uur kunnen halen.

De 54 bestelde treinen gaan op de nieuwe hogesnelheidslijn HS2 rijden die momenteel wordt aangelegd. Daarnaast zullen de treinen ook op het bestaande spoor verder rijden naar plaatsen als Manchester, Liverpool en Glasgow.

De veelbesproken snelle spoorlijn naar het midden en noorden van Engeland kreeg vorige maand nog een tegenslag te verwerken toen de Britse regering besloot een geplande uitbreiding naar Leeds in het noordoosten van het land te schrappen. Wel werd bevestigd dat de verbinding naar Birmingham ook zal worden doorgetrokken naar Manchester. HS2 heeft al jaren te maken met steeds verder oplopende kosten. Die komen nu al boven de 100 miljard pond uit.

Overigens heeft Siemens, dat ook aan de aanbesteding meedeed, nog juridische stappen gezet. De Duitse treinenbouwer meent dat het proces niet eerlijk is verlopen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions