Clicky

 
Transport Online - FNV en CNV: Mediq moet goede cao met óns afsluiten, niet met eigen bondje

FNV en CNV: Mediq moet goede cao met óns afsluiten, niet met eigen bondje

FNV en CNV: Mediq moet goede cao met óns afsluiten, niet met eigen bondje
09-12-2021 12:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - Een goede cao met een loonsverhoging van 5 procent. Bovendien moet deze cao worden afgesproken met de onafhankelijke vakbonden FNV Handel en CNV Vakmensen. Dat eisen werknemers van Mediq in een petitie die zij donderdag hebben aangeboden aan hun directie.

Zij roepen het bedrijf dat onder andere medische hulpmiddelen en apparatuur levert op om binnen twee weken te reageren of te voldoen aan deze eisen. Anders bespreken zij met de bonden welke mogelijkheden er zijn om toch hun zin te krijgen. Acties zijn niet uitgesloten.

Hilgo Nusselder, bestuurder FNV Handel: "Bij steeds meer mensen die werken voor Mediq groeit de zorg dat zij geen goede cao meer krijgen. De onderhandelingen zijn vastgelopen en het bedrijf wil een eigen vakbond oprichten om zaken als het loon mee te regelen."

Dat willen de medewerkers zeker niet. "We hebben al twee vakbonden die dit prima en vooral eerlijk voor ons kunnen regelen", schrijven de mensen van Customer Services die deze petitie hebben opgezet. Zij haalden op hun afdeling 65 handtekeningen op. Twee maanden geleden was er al een petitie van de distributiemedewerkers in Bleiswijk.

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen: "Ik heb onlangs alle bezwaren van de directie van Mediq om geen cao met ons af te sluiten aangehoord. Ik had volgens Mediq op alle bezwaren een goed antwoord. Ik snap er echt niets van dat Mediq ons niet uitnodigt."

De werknemers van Mediq zitten al ruim anderhalf jaar zonder cao, nadat de vorige eind april 2020 is afgelopen. Begin dit jaar stemden de werknemers het eindbod van Mediq weg. Zij willen er 5 procent bij, zo’n € 0,70 per uur voor iedereen. Hun werkgever ging niet verder dan eenmalig 1,5 procent voor 2020 en voor dit jaar eenmalig 1 procent (per 2 januari) en 0,6 procent structureel.

Hilgo Nusselder: "Bij Mediq werken eerlijke en hardwerkende mensen. Tijdens alle coronagolven hebben zij keihard doorgewerkt en zij zorgen er dagelijks voor dat onder andere medische apparatuur bij patiënten en ziekenhuizen komt. Zij verdienen een cao waaruit waardering blijkt. Een cao die wordt afgesproken zoals het hoort: met ons."

Mediq levert medische instrumenten en apparatuur aan ziekenhuizen. Onder de cao Mediq B.V. vallen zo’n 1.000 mensen. Mediq is eigendom van het Amerikaanse private equity-bedrijf Advent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions