Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenverbod voor Duitse Taubersteinbrug, politie zet 'handhavingstrailers' in [+foto]

Vrachtwagenverbod voor Duitse Taubersteinbrug, politie zet 'handhavingstrailers' in

Vrachtwagenverbod voor Duitse Taubersteinbrug, politie zet 'handhavingstrailers' in [+foto]
09-12-2021 10:47 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

WETZLAR - Op de Taubersteinbrug in het Duitse Wetzlar zijn sinds 2 december 2021 twee zogenaamde "handhavingstrailers" in gebruik. Naast de naleving van de 60 km/u snelheidslimiet voor auto's en bestelbussen die daar geldt, bewaken de snelheidsmeetopleggers ook het verbod op vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton.

In Wetzlar loopt de B49 over de Taubensteinbrug, die momenteel wordt gerenoveerd. Tijdens de bouwwerkzaamheden werden scheuren in de constructie zichtbaar, waardoor een rijverbod uitvaardigd werd voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Sinds 19 november 2021 mag er geen zwaar verkeer meer rijden op de Taubensteinbrug. Het uitsluiten van zwaar verkeer en de snelheidslimiet dienen om de brugconstructie te ontlasten en verdere schade als gevolg daarvan te voorkomen.

Voor het verkeer zijn omleidingen ingesteld op het knooppunt Wetzlar-Dalheim en vanuit Gießen op het knooppunt Wetzlar-Ost. De omleidingsroute loopt via de A45, bij het Wetzlarer Kreuz naar de A480 en vandaar via de B277 terug naar de B49.

Afgelopen donderdag werden de twee handhavingstrailers op de brug geplaatst. Op de Taubensteinbrug zijn de snelheidsmeettrailers in beide richtingen opgesteld. De politie is verantwoordelijk voor het evalueren en exploiteren van de systemen. Naast de detectie van snelheidsoverschrijdingen die de toegestane 60 km/u overschrijden, is de technologie in staat om de grootte van de gedetecteerde voertuigen te herkennen en de verboden doorgang van een vrachtwagen te documenteren door middel van een fotobewijs. De rechercheurs geven overtredingen van het vrachtwagenverbod en de snelheidslimiet door aan het boetebureau in Kassel.

Daarnaast plannen de verkeersleiders van de regionale verkeersdienst Lahn-Dill met onregelmatige tussenpozen verkeerscontroles in het gebied van de Taubensteinbrug om de vrachtwagenchauffeurs die zich niet aan het rijverbod houden met de overtreding te confronteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden