Clicky

 
Transport Online - Eis: ruim zeven jaar cel voor schieten nabij Haags winkelcentrum

Eis: ruim zeven jaar cel voor schieten nabij Haags winkelcentrum

Eis: ruim zeven jaar cel voor schieten nabij Haags winkelcentrum
08-12-2021 19:59 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Een vrouw zat dinsdagavond 27 oktober 2020 rustig te eten in een restaurant aan het Parijsplein in Wateringse Veld, toen zij buiten schoten hoorde. Plotseling verbrijzelde een kogel het raam boven haar hoofd en kreeg ze een glassplinter in haar oog. De schutter hoorde vandaag voor de rechter zeven jaar en drie maanden cel tegen zich eisen.

Een 21-jarige Hagenaar wordt ervan verdacht de drie schoten gelost te hebben. Hij bekent maar stelt uit noodweer gehandeld te hebben. Vast staat dat hij een worsteling had gehad met twee andere mannen.

Daarna schoot de 21-jarige drie keer in hun richting. Één kogel verbrijzelde het raam van het restaurant, één kogel raakte het raam van een nabij gelegen parkeergarage en één kogel raakte het been van een van de twee mannen.

Van noodweer is volgens de officier van justitie geen sprake. “De verdachte heeft een van twee van achteren in zijn been geschoten. Dat is in overeenstemming met wegrennen zoals de twee verklaren. Verder stond verdachte met een wapen in zijn handen op de openbare weg, vlakbij een winkelcentrum. De verdachte heeft toch drie schoten gelost op een tijdstip dat er nota bene winkelend publiek aanwezig was.”

Hiermee heeft hij zich schuldig gemaakt aan een dubbele poging doodslag, aldus de officier. Daarbij kwamen ook nog oude feiten van juni dat jaar. Te weten: harddrugsbezit en bezit van twee stroomstootwapens. De uitspraak is over twee weken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,131
Diesel1,803

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats