Clicky

 
Transport Online - Vleesverwerker Nijland Food failliet, 180 werknemers op straat

Vleesverwerker Nijland Food failliet, 180 werknemers op straat

Vleesverwerker Nijland Food failliet, 180 werknemers op straat
08-12-2021 19:25 | Faillissementen | auteur ANP

GOOR - Vleesverwerker Nijland Food uit het Overijsselse Goor is failliet, bevestigt grootaandeelhouder en investeringsmaatschappij Wadinko na berichtgeving door dagblad Tubantia. Er werken 180 mensen bij het bedrijf, van wie 80 in vaste dienst. Het bedrijf produceert en verpakt onder meer kip en vegetarische producten voor winkels, de industrie en cateraars in Noordwest-Europa.

Het faillissement is, ook met het oog op de decembermaand waarin medewerkers in loondienst doorgaans een eindejaarsuitkering krijgen, "heel erg jammer", aldus een woordvoerder van Wadinko. Die investeerder heeft 40 procent van de aandelen van Nijland Food in handen.

Nijland werd opgericht in 1978 als poeliersbedrijf. Sinds 2016 ontwikkelde het bedrijf ook vegetarische producten. Het bedrijf leverde ook aan klanten in België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en in het Midden-Oosten.

Een deel van de oorzaak van het faillissement ligt bij het verlies van twee belangrijke klanten, supermarktketen Nettorama en producent van plantaardige producten Schouten Europe. Deze hebben volgens de woordvoerder andere leveranciers gekozen. Verdere informatie kon de woordvoerder niet geven.

Het is nog niet duidelijk wat er met de werknemers gaat gebeuren. Nijland Food was zelf nog niet bereikbaar voor commentaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions