Clicky

 
Transport Online - Vakbonden dienen klacht in tegen chemiebedrijf Nouryon

Vakbonden dienen klacht in tegen chemiebedrijf Nouryon

Vakbonden dienen klacht in tegen chemiebedrijf Nouryon
08-12-2021 17:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - FNV, CNV en VMHP Chemie en Coatings hebben een klacht ingediend bij de Inspectie SZW over chemieconcern Nouryon. Het bedrijf verplicht zijn kantoormedewerkers om minstens drie dagen per week naar hun werk te komen.

Dit staat in een memo die maandag 28 november is rondgestuurd onder het personeel. 

Het zou gaan om zo’n 475 mensen. Volgens de vakbonden is het zeer onverstandig dat zij op kantoor werken. Ze kunnen dit ook vanuit huis doen. Het bedrijf heeft niet gereageerd op de bezwaren van de bonden.

"Ze moeten zich schamen", zegt Monique Daamen, bestuurder van FNV Procesindustrie. "Dit druist in tegen alle adviezen van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken. Schandalig dat Nouryon zijn mensen bewust blootstelt aan het risico om besmet te raken met Covid-19."

Haar collega-bestuurder Souleiman Amallah van CNV Vakmensen denkt er net zo over: "Het is van de zotte dat een groot bedrijf als Nouryon de overheidsmaatregelen naast zich neerlegt. Ze zouden toch beter moeten weten en zich moeten realiseren dat andere bedrijven dit ook zien en er misschien wel een voorbeeld aan nemen."

Volgens Jan Admiraal van VMHP Chemie en Coatings maakt Nouryon hiermee duidelijk dat het weinig geeft om de gezondheid van de medewerkers. "Het maakt niet uit hoe: als er maar winst gemaakt wordt. De mensen die hier werken zijn daaraan ondergeschikt", zegt hij. 

Nouryon is de voormalige chemietak van AkzoNobel. Het maakt chemicaliën voor onder andere agricultuur, bouw, schoonmaakproducten en verzorgingsproducten. Nouryon heeft negen vestigingen in Nederland met zo’n 1.250 werknemers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden