Clicky

 
Transport Online - BEST Trucks levert eerste DAF CF Electric trekker aan Euser Transport Barendrecht

BEST Trucks levert eerste DAF CF Electric trekker aan Euser Transport Barendrecht

BEST Trucks levert eerste DAF CF Electric trekker aan Euser Transport Barendrecht
08-12-2021 16:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BARENDRECHT - Voorafgaand aan de ingebruikname van de eerste DAF CF Electric trekker verzorgden dealer BEST Trucks en DAF Trucks een uitgebreide gebruiksinstructie voor een team (waaronder toekomstige chauffeurs) van Koninklijke Euser Transport uit Barendrecht.

Al eerder besloot deze meer dan een eeuw bestaande logistiek dienstverlener om, inspelend op de toenemende groene wensen bij verladers, opdrachtgevers en overheden, te kiezen voor meer elektrisch aangedreven voertuigen. De nu geleverde 4x2 DAF CF trekker vormt een geheel met de door EBO van Weel uit Rhoon gebouwde 12 meter Citytrailer.

Door deze te voorzien van een Thermo King/FrigoBlock Advancer Hybrid diesel/elektrisch aangedreven koeling, een sturende achteras en achterkant afsluitende D’Hollandia laadklep, is deze uiterst wendbare combinatie prima inzetbaar voor de Co2 vrije vers-, koel- en vriesdistributie in stedelijke gebieden.

Inmiddels wordt er door de genoemde leveranciers ook al volop gebouwd aan een 6x2 DAF CF FAN Electric bakwagen voor Euser Transport.

Ervaring opdoen

Eerder verklaarden eigenaar Bas Euser en operationeel directeur Daniël Spetter: “Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit stedelijke distributie en binnen dat werkgebied is er al langer veel aandacht voor de milieuaspecten. Dat gevoegd bij de plannen van steeds meer steden om per 2025 alleen nog emissie-loos transport toe te staan, verklaart deze stap naar elektrische tractie alleen maar meer. Daarbij zijn wij als Euser Transport ook partner van het convenant op dit gebied in Groot-Rotterdam plus de Drechtsteden en delen onze ervaringsgegevens binnen het DKTI-project (Demonstratie Klimaattechnologieën en Innovatie in Transport) met TNO en Fontys Hogeschool. Samen met onze huisbankier ABN-AMRO worden deze voertuigen in een lease-constructie ondergebracht. Wij gaan nu in de dagelijkse praktijk ervaring opdoen met deze nieuwe manier van transport.”

Distributie

De speciaal ontwikkelde bestickering geeft aan dat deze trekker/oplegger (vooralsnog vanuit het DC Pijnacker) aan het werk gaat voor Albert Heijn in de retail-distributie. Dat vormt samen met pallet-, horeca- en pharma-distributie het specialisme van het Barendrechtse familiebedrijf. Waar inmiddels circa 320 eigen voertuigen de 24/7 logistieke dienstverlening verzorgen.

De hechte band tussen Euser Transport, DAF Nederland en dealer BEST Trucks bestaat al lange tijd en omvat naast de advisering en levering van DAF-voertuigen ook het onderhoud daaraan. Dat geldt ook zeker voor de nieuwe DAF Electric uitvoeringen, waar de dealer in Barendrecht inmiddels alle knowhow en equipment, plus een eigen oplaadmogelijkheid voor beschikbaar heeft.

Foto's

 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Kim Johansen
  Kim Johansen
 • Smilda
  Smilda

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats