Clicky


AB Texel Group verwerft bedrijfsterrein en gaat nieuw logistiek centrum bouwen in Heerenveen

AB Texel Group verwerft bedrijfsterrein en gaat nieuw logistiek centrum bouwen in Heerenveen
08-12-2021 13:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HEERENVEEN - Logistiek dienstverlener AB Texel Group heeft met de gemeente Heerenveen een overeenkomst gesloten voor de aankoop van een perceel op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) in Heerenveen. Op het bedrijfsterrein van ruim 6 hectare gaat AB Texel Group een logistiek centrum realiseren om de verdere groei te kunnen faciliteren.

AB Texel Group is gespecialiseerd in het vervoer van aardappelen en andere agrarische producten, meel, veevoer, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten. De onderneming rijdt in grote delen van Europa en heeft vestigingen in Nederland - onder meer in Heerenveen - België, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Het is de ambitie van AB Texel Groep om mee te groeien en mee te ontwikkelen met zijn klanten. Om die groei te faciliteren heeft de logistieke dienstverlener een perceel van ruim 6 hectare op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland in Heerenveen aangekocht, dichtbij de A7 en A32. Het bedrijfsterrein biedt ruimte voor kantoren, uitbreiding van de op- en overslagactiviteiten en parkeergelegenheid voor trucks en trailers.

Het wagenpark van de gehele AB Transport Group, waartoe naast AB Texel Group ook Combex Bouwlogistiek en Driessen Speciaaltransport behoren, telt inmiddels ruim 1.400 trucks en 2.300 trailers. Daarnaast rijden er zo’n 200 charters voor de transportgroep.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan: “Wij zijn uitermate verheugd dat AB Texel Group heeft gekozen voor Heerenveen als uitvalsbasis voor de verdere groei van het bedrijf. De logistiek is een belangrijke sector voor Heerenveen en we zijn blij dat we dit mooie bedrijf kunnen faciliteren op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF). Hiermee wordt de positie van Heerenveen als logistiek knooppunt van het Noorden verder versterkt.”

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: “Wij hebben een dicht netwerk in het noorden van Nederland en zijn blij dat we in deze regio een ruim en gunstig gelegen bedrijfsterrein hebben kunnen verwerven van waaruit we de verdere groei van onze activiteiten kunnen faciliteren. Een groot aantal van onze chauffeurs woont in het Noorden en meerdere klanten zijn hier gevestigd. Wij zetten ons 24/7 in om onze klanten te ontzorgen op alle onderdelen in het logistieke proces. Dat doen we op een even betrokken als lokale manier met standplaatsen en vestigingen dichtbij onze klanten.”

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport
  • J.Roeland
    AB Texel
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions